Drogba avgjorde i första

Chelseas Didier Drogba sänkte Juventus med matchens enda mål.

Chelsea lyckades i en jämn match besegra Juventus på Stamford Bridge på onsdagen. Åttondelsfinalen i Champions League slutade 1-0 sedan Didier Drogba, framspelad av Salomon Kalou, gjort matchens enda mål.

Fullträffen, en vändning och skott förbi Buffon i Juve-målet, kom efter 12 minuter. Skönt för anfallaren från Elfenbenskusten då han efter att ha inlett säsongen med skadeproblem inte kommit igång ordentligt.

– Vi gjorde vårt bästa. Det var en svårt match och vi skapade chanser för att göra ytterligare mål, men det är ett bra resultat, säger Drogba till Sky Sports.

– Vi måste förbättra många saker men det är bra för laget att vi har spelare som kan göra skillnad och göra mål.

Chelsea inledde matchen bra. Claudio Ranieris Juventus jagade kvittering och var bättre i andra halvlek, men trots tre minuters tillägg blev det bara ett mål i matchen. Veteranen Pavel Nedved var dock nära, han sköt precis utanför Peter Cechs stolpe efter 93 minuter.

Det blir en oviss returmatch i Turin om två veckor, även om det i och med segern är fördel Chelsea. Äventyret har börjat bra för Chelseas nye tränare Guus Hiddink.

Claudio Ranieri tackade Hiddink efter matchen, men han får vänta på sin revansch på Abramovich och sin tidigare arbetsgivare Chelsea.

Olof Mellberg spelade hela matchen för ett Juventus som ofta fastnade i Chelseas försvar.

Chelsea (4-3-3): Cech, Bosingwa, Terry, Alex, Ashley Cole, Kalou (Malouda 72), Ballack (Mancienne 81), Lampard, Mikel, Drogba, Anelka.

Ej använda avbytare: Hilario, Ivanovic, Ferreira, Di Santo, Stoch.

Gult kort: Ballack.

Juventus (4-4-2): Buffon, Chiellini, Mellberg, Legrottaglie, Molinaro, Nedved, Camoranesi (Marchionni 51), Sissoko (Trezeguet 86), Tiago (Marchisio 62), Del Piero, Amauri.?

Ej använda avbytare: Manninger, Grygera, Poulsen, Iaquinta.

Gula kort: Molinaro, Sissoko, Marchisio.

Publik: 38 079 (Stamford Bridge)

Domare: Olegario Benquerenca (Portugal)