Sebs drömmål tystade Anfield

- 13/08/2011, 18:07 -
Luis Suarez nickar in 1-0 till Liverpool.
1 av 3

Luis Suarez nickar in 1-0 till Liverpool.

JON SUPER/AP/SCANPIX

2 av 3

JON SUPER / AP

Liggandes i luften pangade Seb Larsson in 1-1 för sitt Sunderland.
3 av 3

Liggandes i luften pangade Seb Larsson in 1-1 för sitt Sunderland.

BILDBYRÅN

Sebastian Larssons debut i den nya klubben blev minst sagt lyckad.

LIVERPOOL. Premier League har äntligen dragit igång, men storlaget Liverpool mäktade inte med mer än 1-1 mot gästande Sunderland. Detta efter ett sagolikt mål av den svenske landslagsmannen Sebastian Larsson.

Mycket skulle dock komma att kretsa kring Liverpools fjolårsvärvning Luis Suarez. Redan i matchens femte minut hamnade uruguayanen i fokus.

Från straffsumpare till målskytt

Suarez bröt sig loss från Sunderland-försvaret och kom fri med målvakten, men när han försökte runda den samma hann en bortaförsvarare ikapp och snuddade vid anfallaren som bjöd på ett svandyk av högsta klass. Domaren föll för trycket och pekade på straffpunkten. Suarez tog själv hand om straffen, men pangade på en vrist som seglade långt över ribban.

Det skulle dock inte dröja länge innan Suarez fick sin revansch. Redan fem minuter efter straffmissen kunde han nicka in 1-0 till sitt Liverpool inför lyriska hemmafans.

Svenskt drömmål sabbade för Liverpool

Men Liverpool fick nöja sig med oavgjort. 1-1 kom efter ett svenskt konstmål iscensatt av två yttermittfältare. Ahmed Elmohamady skruvade in ett inlägg från sin högerkant, bollen letade sig fram till en omarkerad Sebastian Larsson som visade prov på makalös teknik. Landslagsmannen fick bollen i midjehöjd, men istället för att drämma på med ett volleyskott, kastade han sig upp i luften och drog till med en halvbicicleta som letade sig bort i "Pepe" Reinas vänstra hörn. Helt otagbart för den spanske målvakten.

Liverpool mäktade aldrig med någon anstormning i matchens slutskede. Sunderland kunde hålla undan relativt komfortablet och Sebastian Larssons kvitteringsmål blev således matchavgörande.

Se Sebs drömmål här: