Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny PL-skräll när Chelsea nollades

- 14/08/2011, 16:30 -
Nye tränaren Andre Villas-Boas.
1 av 3

Nye tränaren Andre Villas-Boas.

Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX

Fernando Torres hämmades inte av huvudskadan.
2 av 3

Fernando Torres hämmades inte av huvudskadan.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Andre Villas-Boas fick en minst sagt jobbig start med sin nya klubb.
3 av 3

Andre Villas-Boas fick en minst sagt jobbig start med sin nya klubb.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Chelseas nye tränare Andre Villas-Boas fick sämsta tänkbara start i sin nya klubb.

STOKE-ON-TRENT. När Premier League drog igång under lördagen kunde vare sig Arsenal eller Liverpool göra det som förväntades. 0-0 respektive 1-1 innebar att den engelska ligafotbollen hade inletts med två praktskrällar.

När så Chelsea klev in i hetluften väntade hela england på att det förmodade topplaget skulle ställa saker och ting till rätta. Men förra årets ligatvåa slog följe på den inslagna vägen efter 0-0 borta mot Stoke.

Torres från start trots huvudskada

När Spanien mötte Italien i en träningsmatch på onsdagen lämnade Fernando Torres planen med en förmodad hjärnskakning. Men när Premier League drog igång och Chelsea var på jakt efter sin tionde raka premiärvinst fanns han med från start.

Den nye tränaren Andre Villas-Boas fick dock se sitt lag tillbakapressat redan till en början. Stoke kom ut enormt taggat inför ett kokande Britannia Stadium och såg till att Chelsea-spelarna inte fick någon tid över till att vårda bollen inom laget.

Sviten bruten

Det skulle dröja till den 53:e minuten innan den första riktigt heta målchansen dök upp. Och det var mycket riktigt spanjoren som fick den. En hörna letade sig fram till Fernando Torres som så när kunde vända om och lägga in bollen, men han lyckades inte få bollen tillrätta och läget rann ut i sanden.

Chelsea fortsatte att jaga ett ledningsmål. I den 71:a minuten fick den inbytte Nicolas Anelka på ett fint skruvat skott som Stokes målvakt Asmir Begovic med nöd och näppe kunde styra upp i ribban.

Inte ens fem minuters stopptid kunde hindra Stoke från att inleda ligan på bästa möjliga sätt. För Chelseas del var detta det första poängtappet i en ligapremiär sedan 1-1 matchen mot Newcastle år 2001.