Nye tränaren Andre Villas-Boas.
1 av 3
Nye tränaren Andre Villas-Boas. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
Fernando Torres hämmades inte av huvudskadan.
2 av 3
Fernando Torres hämmades inte av huvudskadan. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Andre Villas-Boas fick en minst sagt jobbig start med sin nya klubb.
3 av 3
Andre Villas-Boas fick en minst sagt jobbig start med sin nya klubb. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Ny PL-skräll när Chelsea nollades

Chelseas nye tränare Andre Villas-Boas fick sämsta tänkbara start i sin nya klubb.


Stoke bröt Chelseas svit

Chelsea hade vunnit sina nio senaste premiärmatcher.

1-1-matchen mot Newcastle år 2001 var det enda poängtappet på 12 år. Idag kom alltså det andra poängtappet i en premiär, när Stoke klarade 0-0 mot fjolårets ligatvåa.

Sedan bildandet av Premier League har Chelsea nu svarat för 12 segrar, tre förluster och fem oavgjorda.

Källa: Chelsea.com

STOKE-ON-TRENT. När Premier League drog igång under lördagen kunde vare sig Arsenal eller Liverpool göra det som förväntades. 0-0 respektive 1-1 innebar att den engelska ligafotbollen hade inletts med två praktskrällar.

När så Chelsea klev in i hetluften väntade hela england på att det förmodade topplaget skulle ställa saker och ting till rätta. Men förra årets ligatvåa slog följe på den inslagna vägen efter 0-0 borta mot Stoke.

Torres från start trots huvudskada

När Spanien mötte Italien i en träningsmatch på onsdagen lämnade Fernando Torres planen med en förmodad hjärnskakning. Men när Premier League drog igång och Chelsea var på jakt efter sin tionde raka premiärvinst fanns han med från start.

Den nye tränaren Andre Villas-Boas fick dock se sitt lag tillbakapressat redan till en början. Stoke kom ut enormt taggat inför ett kokande Britannia Stadium och såg till att Chelsea-spelarna inte fick någon tid över till att vårda bollen inom laget.

Sviten bruten

Det skulle dröja till den 53:e minuten innan den första riktigt heta målchansen dök upp. Och det var mycket riktigt spanjoren som fick den. En hörna letade sig fram till Fernando Torres som så när kunde vända om och lägga in bollen, men han lyckades inte få bollen tillrätta och läget rann ut i sanden.

Chelsea fortsatte att jaga ett ledningsmål. I den 71:a minuten fick den inbytte Nicolas Anelka på ett fint skruvat skott som Stokes målvakt Asmir Begovic med nöd och näppe kunde styra upp i ribban.

Inte ens fem minuters stopptid kunde hindra Stoke från att inleda ligan på bästa möjliga sätt. För Chelseas del var detta det första poängtappet i en ligapremiär sedan 1-1 matchen mot Newcastle år 2001.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.