Ashley Young log bakom Uniteds premiärseger. 25-åringen låg bakom båda målen.
1 av 2
Ashley Young log bakom Uniteds premiärseger. 25-åringen låg bakom båda målen. - Foto: Action Images/Alex Morton/BILDBYRÅN
David De Gea har inte fått en bra start i United. Senast (bilden) mot City blev det tre mål i baken. Mot WBA kom en ny tabbe.
2 av 2
David De Gea har inte fått en bra start i United. Senast (bilden) mot City blev det tre mål i baken. Mot WBA kom en ny tabbe. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Ashley Young stor matchhjälte för United

Konkurrenterna tappade poäng - då svarade Manchester United med att vinna i premiären.


Uniteds galna målform

Manchester United har under försäsongen radat upp storvinster. Efter dagens vinst mot West Bromwich Albion står laget på den förkrossande målstatisiken 31-4 på de senaste sju matcherna. De största segrarna?

Manchester United-New York Cosmos 6-0

Seattle Sounders-Manchester United 0-7

WEST BROMWICH. Ett formtoppat Manchester United hade rest till West Bromwich för att göra det toppkonkurrenterna Arsenal, Liverpool och Chelsea inte mäktade med: att inleda säsongen med en vinst. Men 2-1-segern mot West Bromwich Albion satt hårt inne.

Rooney fortsätter att leverera

Det började på bästa tänkbara sätt för de regerande mästarna. Wayne Rooney kunde ge sitt Manchester United ledningen redan efter 13 minuter. Ashley Young hade letat sig ut på vänsterkanten, och serverade Rooney som hur beslutsamt som helst slog in ledningsmålet bakom en chanslös Ben Foster.

Jobbig debut för De Gea

När alla förväntade sig att bortalaget skulle öka på sin ledning, kom istället en ologisk kvittering. I den 37:e minuten fick WBA:s Reading-förvärv Shane Long bollen i ett till synes ofarligt läge. På chans klippte han till med ett skott som United-målvakten David De Gea mycket billigt släppte förbi sig. De Gea, som värvades till klubben för att ersätta den legendariske målvakten Edwin van der Sar fick således en riktigt tung start i Premier League. Och han kan tacka ett annat nyförvärv för att tabben inte blev matchavgörande.

Ashley Young bakom segern

För med nio minuter kvar av ordinarie matchtid kunde den förre Aston Villa-spelaren Ashley Young frälsa sin nya klubb. Den för dagen företagsamma yttermittfältaren slog ett inspel som WBA-försvarare styrde in i eget mål.

United kunde stå emot hemmalagets anstormning i slutminuterna och kopplar därmed redan nu ett minigrepp om Premier League.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.