Samir Nasri fanns med från start trots senaste tidens flyttrykten. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Han har en del att fundera på, den gode Arséne Wenger.
Han har en del att fundera på, den gode Arséne Wenger. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Arsenals jobbiga vecka fortsätter. Här deppar Emmanuel Frimpong efter utvisningen som visade sig bli kostsam. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Självmål sänkte Arsenal i stormötet

Arséne Wengers mörka vecka blev fullkomligt nattsvart efter förlust mot Liverpool.

Kryssfesten över?

De oavgjorda resultaten har fullkomligt haglat in när dessa två giganter drabbats samman under de senaste åren. Inför matchen hade hela fem av de sju senaste mötena i ligan har slutat oavgjort. Idag kom den blott tredje vinsten på åtta möten.

2008: Arsenal-Liverpool 1-1

LONDON. Arséne Wengers mardrömsvecka fortsätter. Tränaren har fått utstå massiv kritik från supporterled efter den senaste tidens missräkningar. Lördagens 0-2-förlust mot Liverpool fullbordade fransmannens mörkaste vecka i klubben.

Varken Arsenal eller Liverpool hade lyckats med sina till synes enkla uppgifter i förra helgens premiäromgång. 0-0 respektive 1-1 bäddade för rivalen Manchester United som omgående kunde ta kommandot i jakten på ligatiteln. Nu var det upp till bevis för två lag med sargat självförtroende att hänga på Uniteds framfart.

Och det var bortalaget som inledde bäst. Efter 20 minuters spel tvingades Arsenals målvakt Wojciech Szczesny till en svettig parad efter att Andy Carroll avlossat ett lurigt skott. Ingen utdelning den gången, men "Gunners" hade det fortsatt svettigt mot Merseyside-laget i den första halvleken.

Tung hemmadebut för Frimpong

Frustreade Arsenal-supportrar var inte sena med att tillkännage sitt missnöje när spelarna vandrade ut till pausvila. En aktion som bet på "Gunners" som kom fulla med energi till den andra halvleken. Och just när det såg ut som att ett 1-0-mål låg i luften, kom en kalldusch signerad Emmanuel Frimpong. I den 70:e minuten drog den 19-årige ghananen på sig sitt andra gula kort för dagen och utvisningen var ett faktum.

Sjålvmål sänkte "Gunners"

Det var på många sätt en dålig fotbollsmatch som utspelade sig på Emirates Stadium. Och kanske var det signifikativt att matchens första mål blev ett självmål. I den 78:e minuten iscensatte Liverpool ett anfall där bollen till slut hamnade hos den inbytte arsenalförsvararen Iganasi Miquel, som rensade bollen rakt på egen lagkamrat i form av Aaron Ramsey som olyckligt fick se bollen segla in i eget nät.

Urugayanen Luis Suarez såg sedan till att definitivt släcka hemmafansens hopp i den i 90:e när han, fint framspelad av Raul Meireles, fastställde slutresultatet till 0-2.

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"