Shane Long har gjort två mål på två matcher för sin nya klubb. Och det är inte mot vilka lag som helst han nätat. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
Shane Long sätter 0-1 bakom vikarierande Henrique Hilário.
Shane Long sätter 0-1 bakom vikarierande Henrique Hilário. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
Florent Malouda blev matchvinnare med sitt sena mål.
Florent Malouda blev matchvinnare med sitt sena mål. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

WBA nära dunderskräll - då frälste Malouda Chelsea

Chelsea var länge i gungning mot WBA. Först i den 83:e minuten kunde Florent Malouda bära sitt Chelsea till säsongens första trepoängare.

Förkrossande siffror

Chelsea har onekligen haft lätt för "talltrastarna". Idag kom den elfte raka segern på lika många försök för Chelsea. Målskillnaden 31-4 talar sitt tydliga språk.

De största vinsterna:

2010: Chelsea-West Bromwich Albion 6-0

2005: Chelsea-West Bromwich Albion 4-0

2004: West Bromwich Albion-Chelsea 1-4

LONDON. Efter 0-0 i premiären borta mot Stoke förväntade sig ett fullsatt Stamford Bridge en omedelbar revansch, och Chelsea kunde knappast ha bett om ett mer passande motstånd. Inför dagens drabbning hade West Bromwich Albion besegrats tio gånger på lika många försök - det med den brutala målskillnaden 29-3. Men dagens seger satt långt inne.

Chocköppning tystade Stamford Bridge

West Bromwichs nyförvärv Shane Long verkar vara ett riktigt spöke för topplagen i Premier League. Senast svarade anfallaren för 1-1-målet mot Manchester United, och idag var det dags igen. Chelseas brasilianska mittback Alex drällde med bollen på egen planhalva, något som Long inte var sen att utnyttja. Anfallaren satte full fart mot Alex och erövrade bollen som om det vore den mest självklara saken i världshistorien, försatte sig själv i friläge och krönte aktionen med ett distinkt avslut som innebar 0-1 till gästerna.

20 minuter senare var det bara en okänslig högerfot från samma Shane Long som stod i vägen för ett nytt bortamål. Anfallaren hade sprintat sig fri på högerkanten och skulle bara servera en fristående Some Tchoyi som väntade på bollen inne i boxen. Men passningen blev för oprecis och Tchoyi var ett par, tre skostorlekar från att nå bollen.

Svensk i fokus när Chelsea vände och vann

Men "West Brom" tvingades till slut kapitulera efter en massiv Chelsea-anstormning och i den 53:e matchminuten kom det förlösande 1-1-målet. Nicolas Anelka tog hjälp av Jonas Olssons högerben när han, med lite flyt, slog in kvitteringen bakom en ställd Ben Foster.

Och vändningen fullbordades med sju minuter kvar av ordinarie speltid. Jose Bosingwa stod för ett formidabelt förarbete när han körde en klassisk "peta-stick" förbi två WBA-försvarare och slog in passningen som fransmannen Florent Malouda enkelt styrde in i öppet mål och därmed fastställde slutresultatet till 2-1.

West Bromwich Albion har i och med förlusten fortfarande inte besegrat Chelsea på bortaplan sedan 1978.