Kan Spurs rå på de mesta mästarna?

- 22/08/2011, 14:30 -
Gareth Bale ska utnyttja Uniteds skadedrabbade backlinje.
1 av 2

Gareth Bale ska utnyttja Uniteds skadedrabbade backlinje.

SCOTT HEPPELL/SCANPIX

Ashley Young fick en drömstart i Manchester United borta mot West Bromwich Albion.
2 av 2

Ashley Young fick en drömstart i Manchester United borta mot West Bromwich Albion.

Nick Potts/SCANPIX

Manchester United gästas under måndagseftermiddagen av Tottenham Hotspur.

MANCHESTER. När säsongen drog igång fick inte Tottenham ställa ut skorna och göra mos med David Moyes underpresterande Everton. Anledningen var, som bekant, de förödande kravallerna som härjade på Londons gator.

Nu har det äntligen blivit dags för Spurs att hoppa in i Premier League. Men frågan är om de inte gärna hade haft en match i ryggen innan de satte sig på flygplanet på väg mot Manchester International Airport. När de väl landat väntar en kraftansamling av sällan skådat slag - vilket kan krävas om Harry Redknapp ska kunna besegra de röda djävlarna.

Få kan ha missat att Manchester United anses av expertkåren som den stora favoriten att återigen plocka hem Premier League. Stommen från i fjol är helt intakt. Detta har Sir Alex Ferguson kryddat med allehanda förstärkningar som bland annat Ashley Young, Phil Jones och (förvisso rätt misslyckade) David de Gea.

Manchester Uniteds premiär blev en oväntat krampaktig drabbning mot West Bromwich Albion. Wayne Rooney öppnade omgående målkontot innan en ny tavla från den nya vandrande pinnen mellan målstolparna försatte Unitedfansens i djup oro.

David de Gea har inte imponerat. Sannerligen inte.

Med en uppsyn som får Snigel i "Björnes Magasin" att framstå som en idol i förmågan att utstråla självsäkerhet står han där tafatt mellan stolparna. Skott som seglar fram mot mål ser ut som kanonkulor. Annat var det med Edvin van der Sar. Och det speglar av sig på försvarslinjen.

Till matchen är det dessutom bekräftat att Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Rafael inte kommer till start. Något som Jermaine Defoe och Roman Pavlyuchenko måste utnyttja om Londonklubben ska bärga alla tre poängen. Men frågan är hur mycket understöd de kommer att få?

Luka Modric stannar nämligen kvar i huvudstaden. I ett pressmeddelande från klubben står det klart och tydligt att kroaten har sina tankar någon helt annanstans - och mycket talar för att det är Chelseas Andrea Villas-Boas som satt gliringar i tankebanorna för det lilla passningsgeniet.