HIF chanslösa hemma på Olympia

Belgiska Standard Liege dödade alla drömmar om Europaspel hos det allsvenska ledarlaget.

Tappat sina två bästa

Standard Liége har länge varit något av en talangfabrik som flera av Europas storklubbar hämtat löften ifrån. Inför den här säsongen har laget tappat sina kanske två allra viktigaste spelare.

Båda mittfältarna Steven Defour och Axel Witsel har lämnat för portugisiska topplag - Porto respektive Benfica. Den sistnämnde gjorde två mål på onsdagen och hjälpte sitt lag till Champions Leagues gruppspel.

HELSINGBORG. Conny Karlsson mönstrade en hoppfull startelva i kvällens match hemma mot Standard Liege. Efter den klart respektabla 1-0-förlusten borta i Belgien fanns Europa League inom räckhåll för Helsingborgsspelarna.

Dessa planer grusades dock rätt omgående. Efter en vacker omställning kunde bortalagets Mbaye Leye chippa in 0-1 i den fjortonde matchminuten. Det som redan då kändes tungt blev sedan ännu tyngre när Franck Berriers frispark seglade in bakom Pär Hansson i Helsingborgsmålet. När det målet föll hade vi tio minuter kvar att spela av den första halvleken, men med fyra mål upp för HIF kändes slaget redan förlorat.

Straffmål skänkte visst hopp

Kvarten in på andra halvlek gavs Rasmus Jönsson chansen från elva meter efter en hands i Standards straffområde. Den proffsomsusade anfallaren förvaltade möjligheten på bästa sätt genom att lura Sinan Bolat till det högra hörnet och säkert placera bollen i det motsatta.

Reduceringsmålet spred tillfälligt ett visst ljus i HIF-mörkret, men när Kanu strax därefter nådde högst på ett Standard-inspel och placerade in 1-3 med pannan dog allt hopp om ett Europa League-avancemang hos laget från "Sundets pärla".

Kvällens förlust innebär att Malmö FF nu blir vårt lands enda representant i höstens Europaspel. För HIF väntar istället ett rafflande guldrace mot Elfsborg - den stora frågan blir om det sker med eller utan Rasmus Jönsson i truppen.

/
/

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.