Får Roberto Mancinis senaste nyförvärv Samir Nasri göra debut mot Tottenham?
1 av 5
Får Roberto Mancinis senaste nyförvärv Samir Nasri göra debut mot Tottenham? - Foto: Peter Byrne / AP
Stefan Kieslings Leverkusen skulle behöva en seger mot tilltänka toppkonkurrenten Dortmund.
2 av 5
Stefan Kieslings Leverkusen skulle behöva en seger mot tilltänka toppkonkurrenten Dortmund. - Foto: Daniel Kopatsch / AP
Wayne Rooney - antagligen frontfigur i helgens mest uppsnackade match.
3 av 5
Wayne Rooney - antagligen frontfigur i helgens mest uppsnackade match. - Foto: Tim Hales / AP
Arsenaljubel i Udine - men blir det lika glada miner på Old Trafford?
4 av 5
Arsenaljubel i Udine - men blir det lika glada miner på Old Trafford? - Foto: Paolo Giovannini / AP
Lionel Messi på lekhumör inför Barcas match mot Porto i Monaco.
5 av 5
Lionel Messi på lekhumör inför Barcas match mot Porto i Monaco. - Foto: Manu Fernandez / AP

Lista: Matcherna du inte får missa i helgen

Supermötena i England fortsätter att dyka upp på löpande band. Men i Italien står det stilla på grund av spelarstrejk.


Om det blir Serie A

Det verkar bli spelarstrejk i Italien och således ingen ligapremiär i helgen. Om spelarna ändrar sig i sista stund finns dock dessa höjdarmatcher att se fram emot.

Cagliari-Milan, lördag

Zlatan Ibrahimovic är spelklar och hans årsdebut i ligan är givetvis inget att missa. Dessutom kan Albin Ekdal ha slagit sig in på Cagliaris mittfält.

TV4 Sport 20.45.

Udinese-Juventus, söndag

Det blev inget Champions League för Udinese men i det svartvita mötet med Juve har de en bra chans till seger. "Den (nya) gamla damen" blir intressant att följa.

TV4 Sport 20.45.

Eftersom det definitivt avgörs i dag huruvida det blir någon Serie A-premiär till helgen eller ej (det lutar dock åt strejk) lämnar vi de italienska matcherna och fokuserar i stället på allt annat du inte får missa i helgen.

5. Barcelona-Porto, Supercupen, fredag

Okej, det är lite av en plojmatch, men det är ändå den första tävlingsmatchen Barcelona spelar för säsongen som inte är ännu ett El Clásico-spektakel. Dessutom blir det intressant att se hur Porto klarar sig utan tränaren André Villas-Boas (Chelsea) och skyttekungen Falcao (Atlético Madrid). Och hur hårt Barca tar på uppgiften.

Matchen sänds i TV10 och Viasat Fotboll klockan 20.30.

4. Leverkusen-Dortmund, Bundesliga, lördag

Två av favoriterna till guldet i årets upplaga av Bundesliga möts i en match som kan komma att visa vilket av dem som verkligen kommer vara med och slåss längst upp i toppen. De regerande mästarna Dortmund har tappat den så viktige Nuri Sahin men har fortfarande ett ungt, svängigt lag. Leverkusen har också sålt av en del spelare men värvat Mainz succéanfallare André Schürrle.

Matchen sänds i Eurosport 2 klockan 18.30.

3. Real Zaragoza-Real Madrid, La Liga, söndag

Självklart får man inte missa "Galácticos" ligapremiär när den spanska högstadivisionen drar igång en vecka senare än planerat. De kan få det tufft direkt mot ett storsatsande Zaragoza med gamle mexianske förbundskaptenen Javier Aguirre som bland annat värvat talangfulla landsmännen Efraín Juárez och Pablo Barrera. Frågan är bara om backlinjen kan stå emot Cristiano Ronaldo och de andra.

Matchen sänds i Canal Plus Sport 1 klockan 20.00.

2. Tottenham-Manchester City, Premier League, söndag

Stackars Spurs har inte haft någon rolig säsongsinledning. Först ställdes hemmapremiären mot Queens Park Rangers in på grund av kravallerna i London - sedan blev det storstryk mot Manchester United på Old Trafford. Deras första match på White Hart Lane denna säsong blir mot miljardlaget City. Tottenham saknar fortfarande Luka Modric, något som spätt på Chelsearyktena som omgärdat honom en längre tid.

Matchen sänds i Viasat Fotboll klockan 14.30.

1. Manchester United-Arsenal, Premier League, söndag

Även om Arsene Wengers manskap på något sätt lyckades ta sig vidare till Champions League är de piskade att vinna på Old Trafford för att inte halka efter i toppen redan från början. För Sir Alex Ferguson är det bara att välja och vraka bland anfallsspelarna. Oavsett om det är Wayne Rooney, Javier Hernandez, Danny Welbeck eller någon annan som spelar lär det bli underhållande. Och med tanke på skadorna i Unitedbacklinjen kan det rinna iväg åt båda hållen.

Matchen sänds i Viasat Fotboll klockan 17.00.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!