Jose Bosingwas drömträff gav Chelsea en smakstart.
Jose Bosingwas drömträff gav Chelsea en smakstart. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Chelsea tog sin andra raka seger när Norwich besegrades med 3-1. Här jublar Frank Lampard efter sitt straffmål. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Juan Mata fick näta i debuten.
Juan Mata fick näta i debuten. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Chelsea upp i topp trots målvaktstavla

Chelsea tar upp jakten på toppkonkurrenterna efter andra raka vinsten. Men segern mot nykomligen Norwich satt hårt inne.

Arena: Stamford Bridge (London)

LONDON. Efter en misslyckad ligapremiär ser det nu ut som att förra årets tabelltvåa, Chelsea, har hittat formen igen. Idag kom londonklubbens andra raka seger när nykomlingen Norwich besegrades med 3-1.

Redan efter fem minuter hade Chelsea öppnat målskyttet hemma på Stamford Bridge. Trots att anfallsduon Fernando Torres och Didier Drogba fanns på planen, var det istället högerbacken Jose Bosingwa som slog till med en riktig projektil som borrade sig upp i Norwich-målvakten John Ruddys högra burgavel.

Men trots smakstarten var Norwich i allra högsta grad med i matchen och skapade en rad farliga målchanser i den första halvleken. Utdelningen kom fullt rättvis, även om det skulle dröja till den 63:e minuten.

Målvaktstabbe gav matchen nerver

Ett inspel seglade ner mot Chelsea-försvararen Branislaw Ivanovic som hade full koll på händelserna. Vad han däremot inte noterade var att Chelsea-keepern Henrique Hilario kom utrusandes - helt i onödan - för att boxa bort bollen. Det hela slutade med en krock som lämnade Norwichs Grant Holt sopren med bollen. Den 30-årige anfallaren gjorde inget misstag utan kunde hur enkelt som helst chippa in bollen i öppet mål.

Straff räddade Chelsea

Och det såg länge ut som att nykomlingarna skulle få med sig ett oavgjort resultat. Ända tills Chelseas vindsnabbe brasse Ramires sprang sig fri i den 80:e minuten. När han i sitt försök att runda målvakten John Ruddy revs ner av den samme kunde domaren Mike Jones inte göra annat än att peka på straffpunkten och sleva upp det röda kortet. Straffen? Den tog givetvis Frank Lampard hand om och med full ackuratess bombade han in 2-1 för sitt Chelsea.

Mata målskytt i debuten

Men det var inte slut där. Nyförvärvet från Valencia Juan Mata såg till att ge sig själv bästa möjliga start i den nya klubben när han från nära avstånd fastställde slutresultatet till 3-1 i matchens 101:a minut.

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.