Två målskyttar jublar efter Charlie Adams 3-0-mål.
1 av 2
Två målskyttar jublar efter Charlie Adams 3-0-mål. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Liverpools Martin Skrtel jublar efter sitt 2-0-mål mot Bolton.
2 av 2
Liverpools Martin Skrtel jublar efter sitt 2-0-mål mot Bolton. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Krislag i fjol - nu toppar Liverpool Premier League

Liverpool skickade en passning till övriga toppkonkurrenter i Premer League efter 3-1-vinsten mot Bolton.


Klasskillnad

26-5. Det är Liverpools förkrossande målskillnad mot stackars Bolton på de senaste tio matcherna. Och nej, Boltons fem nätkänningar har inte resulterat i någon bärgad poäng under dessa möten.

Det här var även Liverpools tionde raka vinst mot Bolton på hemmaplan. I dessa matcher har "The reds" endast släppt in 2 mål.

LIVERPOOL. Fjolårets säsongsinledning var Liverpools sämsta på årtionden. Bortaspelet var under all kritik och den dåvarande tränaren Roy Hodgson mäktade bara med en enda bortavinst innan han sparkades från klubben. Den misserabla inledningen resulterade i att Merseysidelaget missade europaspel för första gången på tio år.

I år har "The Reds" börjat precis tvärtom. Ett förvisso snöpligt kryss mot Sunderland i premiären, följdes upp med en 2-0-vinst mot Arsenal och idag kom den andra raka segern när Bolton besegrades med 3-1.

Radade upp chanser

Matchen inleddes i ett rasande tempo där, föga förvånande, hemmalaget stod för målchanserna. Liverpool hade redan bränt ett par lägen innan Jordan Henderson spräckte nollan i den 15:e minuten. Luis Suarez frispelade Stewart Downing med en suverän macka men mittfältarens direktvolley kunde pareras av Jussi Jääskeläinen i Bolton-målet. Returen hamnade dock rakt i gapet på Henderson som sköt både en och två gånger innan bollen letade sig upp i högerkrysset.

Och nog borde Luis Suarez ha dubblat hemmalagets ledning när han tio minuter senare kom fri mot en utrusande Jääskeläinen. Bollen chippades mycket elegant över den finske målvakten, men landade ovanpå målburen till Uruguayanens besvikelse.

Mardrömsminut sänkte Bolton

Liverpool-fansen fick istället vänta till den 52:a minuten innan de fick anledning att jubla på nytt. Högerbacken Martin Skrtel nådde högst på en hörna och såg till att öka på ledningen till 2-0.

Och stackars Jääskeläinen hann knappt hämta bollen ur nätmaskorna innan det small igen. Denna gång genom Blackpool-förvärvet Charlie Adam som gjorde sitt första mål i den röda tröjan. Han har dock ett passivt Bolton-försvar att tacka för det enkla premiärmålet.

Bästa säsongsinledningen på 17 år

Luis Suarez var på jakt efter ett fjärde mål och föll ett flertal gånger innanför straffområdet under matchens slutskede. Men domaren Lee Probert stod pall för Uruguayanens filmningar och istället kunde Ivan Klasnic ge gästerna ett tröstmål i matchens sista minut.

Segern innebär att Liverpool kliver upp i ensam serieledning i en haltande tabell samt att årets säsongsinledning är den bästa på 17 år.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!