Brassen Marcelo firar sitt mål med ett akrobatiskt nummer.
Brassen Marcelo firar sitt mål med ett akrobatiskt nummer. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX
Ronaldo svarade för ett hat trick i premiären när Real Madrid krossade Zaragoza med 0-6. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX

Ronaldos sköna formbesked

Real Madrid hade lekstuga när Zaragoza krossades i premiären.

Zaragoza-Real Madrid 0-6

ZARAGOZA. Real Madrid kommer med formbesked till Barcelona. När La Liga väl drog igång - efter långdragna strejkförhandlingar - visade "Marängerna" prov på grym effektivitet när Zaragoza bortakrossades med 0-6

Och det var en viss Christiano Ronaldo såg till att spräcka säsongens målnolla. I den 23:e minuten hittade spelgeniet Mesut Özil fram till den framstormande portugisen som bara behövde sätta högertassen till för att rivstarta säsongen.

Zaragoza kom till spel med en fembackslinje i hopp om att hålla nere siffrorna och, i bästa fall, klara ett oavgjort resultat. I den 28:e minuten kom så nästa kalldusch för hemmalaget. Ronaldo försökte sig på en bicycleta men missade bollen, som istället damp ner hos brassen Marcelo. Högerbacken drog till direkt och fick se bollen studsa på ett par, tre försvarare innan den letade sig in bakom en ställd Roberto Jiménez.

Ronaldo tremålsskytt

Lekstugan fortsatte efter paus och 0-3 kom i den 64:e minuten. Angel Di Maria sköt på en täckande Zaragoza-försvarare och bollen rullade ut till Xabi Alonso som drog på med full kraft från 30 meter.

Di Maria skulle dock leverera en äkta assist minuterna senare. Argentinaren klev, helt ostörd, in i Zaragozas straffområde och serverade Ronaldo som hur enkelt som helt gjorde sitt andra för dagen.

Kaka hade show

Med åtta minuter kvar kunde även Kaka näta för sitt Real när han mycket vackert skottfintade bort en Zaragoza-försvarare och skruvade in bollen i det högra krysset.

Samme Kaka såg till att Ronaldo fick fullborda sitt hat trick när han serverade portugisen som fastställde slutresultatet till förkrossande 0-6.

Ronaldos fullträffar innebär att han nu bara har 37 mål kvar till fjolårets rekordskörd på 40 gjorda baljor.