Arséne Wenger ser sådär lagom nöjd ut efter 8-2 mot rivalen.
Arséne Wenger ser sådär lagom nöjd ut efter 8-2 mot rivalen. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Wayne Rooney gjorde hat trick i målfesten.
Wayne Rooney gjorde hat trick i målfesten. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Manchester United hade stor show när Arsenal krossades.
Manchester United hade stor show när Arsenal krossades. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

United totalförnedrade Arsenal

Arséne Wenger lär få svårt att sova efter mardrömen mot Manchester United.

Matchfakta

Målskyttar:

Manchester United: Danny Welbeck, Ashley Young (2), Wayne Rooney (3), Nani, Ji Sung Park

Arena: Old Trafford (Manchester)

MANCHESTER. Arséne Wenger har fått sämsta tänkabara start på säsongen. Cesc Fabregas stack till Barcelona, Samir Nasri till Manchester City. Och inte nog med de jobbiga spelartappen - även resultatmässigt kunde "The Gunners" ha önskat sig en bättre start. En poäng på två matcher ansågs givetvis inte vara okej för de krävande fansen. Frågan är vad de säger efter 8-2 mot rivalen Manchester United?

21 minuter. Så lång tid behövde Manchester United för att ta ledningen i matchen. En perfekt lyftning från brassen Anderson ställde Arsenal-försvaret och Danny Welbeck kunde mycket retfullt nicka in 1-0 bakom en ställd Wojciech Szczesny.

Mardrömsminut för Gunners

Bara minuten senare tilldömdes Arsenal en mycket tveksam straff efter att Johny Evans snuddat vid Theo Walcott som föll som om han blivit träffad av en blixt. Lagkapten Robin Van Persie stegade fram för att ta straffen, men missade.

Och det skulle visa sig bli en dyrbar straffmiss. En dryg minut senare slog nämligen Manchester Uniteds nyförvärv Ashley Young till med en riktig kalasträff. 26-åringen vände upp strax utanför straffområdet och slog till med en kirurgiskt skruvad bredsida som letade sig upp i Szczesnys vänstra kryss. Det skulle bli början på en ren och skär målkavalkad.

Rooney tremålsskytt i målfesten

Wayne Rooney skrev in sig i målprotokollet med sitt 3-0-mål i den 41:a minuten, det andra kom i den 64:e och innebar 4-1 efter att Theo Walcott reducerat för sitt Arsenal strax innan halvtid. Hat tricket fullbordades från straffpunkten med tio minuter kvar av matchen. Dessförinnan hade både Nani och Ji Sung Park hunnit med att öka på hemmalagets målskörd med en varsin balja.

Robin Van Persie revanscherade visserligen sig för den missade straffen med sitt 6-2-mål i den 74:e minuten, men det var en knapp tröst för holländaren.

Matchen slutade med förnedringssiffrorna 8-2 efter att Ashley Young svarat för en exakt kopia av sitt första mål tidigare under matchen.

/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.