Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samir Nasri bakom Citys nya kross

- 28/08/2011, 16:31 -
Edin Dzeko hade stor show när City krossade Spurs.
1 av 2

Edin Dzeko hade stor show när City krossade Spurs.

Akira Suemori/AP/SCANPIX

Samir Nasri och Edin Dzeko gjorde lite vad de ville med Tottenham-försvaret..
2 av 2

Samir Nasri och Edin Dzeko gjorde lite vad de ville med Tottenham-försvaret..

Akira Suemori/AP/SCANPIX

Samir Nasri och Edin Dzeko hade lekstuga när Tottenham krossades med 1-5.

LONDON. Tottenham har haft en omtumlande upptakt på årets Premier League-säsong. Den tänkta premiärmatchen mot Everton ställdes in på grund av oroligheterna på landets gator, och när det väl var dags att sparka igång säsongen åkte "Spurs" på storstryk mot Manchester United. När storsatsande Manchester City kom på besök med nyförvärv som Sergio Agüero och Samir Nasri fick Harry Redknap anledning att deppa på nytt.

Nasri glänste i debuten

Den förre Arsenal-spelaren Samir Nasri såg pigg ut i den första halvleken och hann med att bränna en jättechans alldeles i inledningen av matchen. Det dröjde istället till den 35:e minuten innan miljardbygget från Manchester kunde ta ledningen och mycket riktigt var det fransmannen Nasri som låg bakom målet. Ett inlägg letade sig fram till Edin Dzeko som nådde först på bollen och slog in 0-1 bakom en förtvivlad Joe Hart.

Och "varför inte försöka igen" tänkte firma Nasri/Dzeko när man sju minuter senare iscensatte ett nästintill identiskt anfall. Nasri med inlägg till Dzeko som, den här gången med huvudet, dubblade Citys ledning.

Dzeko hade lekstuga

Bosniern nöjde sig inte där utan såg till att fullborda sitt hat trick när han i den 55:e minuten definitivt släckte Spurs-fansens hopp om en vändning.

Samir Nasri ville inte vara sämre och svarade även han för ett hat trick. Eller ja, hat trick i assist då. Sommarens hetaste nyförvärv Sergio Agüero såg nämligen till att förvalta fransmannens passning på bästa möjliga sätt när han satte sitt tredje mål för säsongen och Citys fjärde för dagen.

Yones Kaboul kunde putsa till siffrorna till 1-4 med drygt 20 minuter kvar av drabbningen, men roligare än så blev det inte för Tottenham. Edin Dzeko kände för att stänka in ytterligare ett mål och gjorde också så när han i matchens tredje stopptidsminut fastställde slutresultatet till 1-5.

Tottenham nu har förbluffande 1-8 i målskillnad på de första två matcherna.