Söndag 1 Aug
Stockholm

United stämmer West Ham på rekordbelopp

Sheffield United har höjt sitt skadeståndskrav från 358 till 581 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Carlos Tevezaffären går vidare. Sheffield United har tidigare krävt 358 miljoner kronor för West Hams "fusk" säsongen 07/08. Det var då "The Hammers" olagligt lånade in världsstjärnan Tevez som senare sköt kvar klubben i Premier League på Sheffield Uniteds bekostnad.

Nu har Sheffield United presenterat en grundligare kalkyl över alla pengar klubben gick miste om när man åkte ur världens rikaste fotbollsliga. Sheffield, som för tillfället ligger på sjunde plats i The Championsship, anser att man har förlorat inkomster från teveavtal, matchbiljetter, sponsorer samt att spelarnas värde sjunkit avsevärt. Den nya summan landar på hisnande 581 miljoner kronor.

Den 16:e mars tas ärendet upp av idrottens skiljedomstol i England. Och det ser inte just ut för Fredrik Ljungbergs förra klubb. Skiljedomstolens ordförande Lord Griffiths säger så här:

– Det finns ingen tvekan om att Tevez tjänster var värda minst tre poäng under säsongen, och det var just så många poäng som gjorde att West Ham blev kvar i Premier League, säger han till The Sun.

West Ham ägs av islänningen Eggert Magnsson. Han har drabbats hårt av finanskrisen och dess effekter på Island. Tidigare i år har han försökt sälja klubben, men köpare har hittills avvaktat skiljedomstolens slutgiltliga beslut.

Carlos Tevez lirar numera i Manchester United, men envisa rykten hävdar att Tevez han kommer att flytta till den spanska huvudstaden för att spela med Real nästa säsong.

Se målen som räddade kvar West Ham i Premier League

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela