Torsdag 23 Sep
Stockholm

Kommer Zlatan vinna igen?

Zlatan Ibrahimovics Milan blev mästare ifjol, men nu är de ett år äldre och ett år långsammare. Kan Allegri upprepa bedrfiten eller faller de som fura?
1 av 5
Zlatan Ibrahimovics Milan blev mästare ifjol, men nu är de ett år äldre och ett år långsammare. Kan Allegri upprepa bedrfiten eller faller de som fura?. Foto: Luca Bruno/SCANPIX
Milanspelarna glider runt på Milanos gator. Notera gärna att Gennaro Gattuso självfallet alltid ska vara störst.
2 av 5
Milanspelarna glider runt på Milanos gator. Notera gärna att Gennaro Gattuso självfallet alltid ska vara störst. Foto: Luca Bruno/SCANPIX
Några av Romas nyförvärv står uppradade för att hälsa på Thomas DiBenedetto.
3 av 5
Några av Romas nyförvärv står uppradade för att hälsa på Thomas DiBenedetto. Foto: Andrew Medichini/SCANPIX
4 av 5
Thomas DiBenedetto och Luis Enrique skakar ett handslag som kan antingen bli starten på något stort, eller begynnelsen på ett förfall.
5 av 5
Thomas DiBenedetto och Luis Enrique skakar ett handslag som kan antingen bli starten på något stort, eller begynnelsen på ett förfall. Foto: Andrew Medichini/SCANPIX

Till helgen drar världens kanske mest kontroversiella liga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Förhandstipset:

1. Inter

2. Roma

3. Milan

4. Napoli

5. Juventus

6. Lazio

7. Udinese

8. Palermo

9. Fiorentina

10. Cesena

11. Genoa

12. Catania

13. Bologna

14. Cagliari

15. Chievo

16. Parma

17. Siena

18. Novara

19. Atalanta

20. Lecce

Till helgen drar den beryktade italienska ligan igång igen. Efter spelarstrejk och sedvanlig kalabalik snörar Zlatan Ibrahimovic och de andra storstjärnorna på sig sina skor igen.

Serie A är en fröjd för ögat, både gällande fotboll och back-slick-frisyrer. Det är svårt att inte älska den känslosamma och smått galna ligan som spelas runt om i stövellandet.

Vad kan vi förvänta oss i år? Det evinnerliga kaoset? En ny mästare? Förmodligen inte, men vilka har chansen att ta hem ligatiteln i maj?

Evighetsexperimentet Roma

Det rödvinsfärgade laget från den eviga staden kommer att vara ett segstartat maskineri, lite som en ångvält på hal is. Sportchefen Thomas DiBenedetto har gjort ett fantastiskt jobb under mercaton. Och när nyförvärven Bojan Krikic, Pablo Osvaldo, Erik Lamela och Miralem Pjanic väl får fart under fötterna, ackompanjerade av Francesco Totti, kan Luis Enriques förväntade massoffensiv bli en springande skönhet på tolv ben. Att Roma vinner ligan är inte ett förhandstips utan mer en förhoppning.

I ärlighetens namn har förstås inte Roma någon större chans att ta hem titeln. Värvningarna är förvisso klockrena, men det är fortfarande ett påbörjat renoveringsarbete, inte en färdig produkt.

De tre giganterna

AC Milan kommer i vanlig ordning stånga sig blodiga mot otåliga motståndare. Massimiliano Allegris lagbygge framstår allt mer som en billigare version av Chelsea - eller en oerhört lyxig motsvarighet till Stoke City.

Milan är tunga där fram, smidiga på kanterna och stabbiga där bak. Men som en enhet är de otroligt kompetenta.

Inter fick fjolårets säsong demolerad av en fradgatuggande milanista och en Rafael Benitez som längtade tillbaka till regnmolnen i England. Men i år är de starkare än på länge. Med Wesley Snejider, Diego Forlan och en ruggig backlinje bör Inter vinna ligan i år. Kort och gott har Massimo Morattis kärlek ett starkare hjärta, bredare lungor och kraftigare hjärna än på många år.

Det kan gå riktigt långt för Nerazzurri. Och då menar jag riktigt långt.

Juventus vandrar med stabbiga steg mot en sjukhussäng. Den gamla damen använder sina meriter som en mental respirator och klubben använder sina 27 ligatitlar som en rollator. Och till det psykologiska underläget har man nu införskattat den vandrande utförsäkringen Andrea Pirlo från Milans hälsolaboratorium.

Där det ser ljust ut i Milano, ser de svartvita ut som ett korthus på en oljetank.

Vad gör Silvio Berlusconi för fel i år?

Den italienska ligan är, på många sätt, en oerhört härlig serie. Man vet aldrig vad man får. Man vet aldrig vad för slags skandaler som kommer att utspela sig. Det enda man vet är att fansen kommer att bjudas på något oerhört underligt, frågan är förstås vad vi kan förvänta oss i år.

Vad för slags snedsteg kommer Silivo Berlusconi att stå för? I vilken omgång ger Maurizio Zamparini sin första tränare sparken? Kommer vi än en gång tvingas läsa om tragiska händelser, om korruption eller om nya pistolskott mot fotbollssupportrar?

Oavsett vad, ska det bli en härlig höst tillsammans med kaoset och passionen som är Serie A.

Kommentera
Kopiera länk
Dela