José Mourinho fortsätter att reta gallfeber på FC Barcelona.
1 av 4
José Mourinho fortsätter att reta gallfeber på FC Barcelona. - Foto: Arturo Rodriguez / SCANPIX
Wayne Rooney och United kan utmana Real Madrid och Barcelona.
2 av 4
Wayne Rooney och United kan utmana Real Madrid och Barcelona. - Foto: Jon Super / SCANPIX
Cesc Fàbregas har bytt London mot Barcelona, därmed ökar spelarens chanser att lyfta CL-trofén.
3 av 4
Cesc Fàbregas har bytt London mot Barcelona, därmed ökar spelarens chanser att lyfta CL-trofén. - Foto: Manu Fernandez / SCANPIX
Zlatans Milan får det tufft i årets upplaga av Champions League.
4 av 4
Zlatans Milan får det tufft i årets upplaga av Champions League. - Foto: Matt Dunham/SCANPIX

Zlatan kan glömma Champions League-trofén

Nyheter24 synar årets toppklubbar i Champions League


Arsenals tunga inledning

Säsongen har verkligen inte börjat bra för Arsenal. Först försvann spelare som Cesc Fabregas, Samir Nasri, Gael Clichy och Emmanuel Eboué.

Sedan började de säsongen katastrofalt genom att kryssa mot Newcastle, torska med 0-2 mot Liverpool och dessutom hela 2-8 borta mot Manchester United.

En av få ljusglimtar i och med höstens intåg i Sverige är att Champions League äntligen sparkar igång. Världens mest prestigefyllda klubblagsturnering lär även denna upplaga bli en höjdare.

Tre klara favoriter till Champions League-vinnare har utkristalliserats där två spanska jättar gör upp med Sir Alex Fergusons Manchester United.

FC Barcelona är regerande mästare och får inte bara av den anledningen gälla som favoriter. Inför denna säsong har Pep Guardiola förstärkt med två världsstjärnor i Alexis Sánchez och Cesc Fàbregas. Det fanns en viss ängslan att Arsenals tidigare lagkaptens intåg i klubben skulle rucka på lagets defensiva balans. I och med ett 2-2-resultat borta mot Real Sociedad i helgen som gick vittnar om en befogad oro.

Alexis Sánchez skada kan, paradoxalt nog, bli Guardiolas räddning. I chilenarens frånvaro är antigen Sergio Busquets eller Javier Mascherano tvingade att spela som "pivote" på mitten om den defensiva balansen ska uppnås. Möjligtvis skulle ”filosofen” Guardiola kunna mönstra Xavi, Iniesta och Cesc centralt på mitten hemma mot något mindre bra spanskt ligalag men i Champions League kommer det aldrig att hålla.

Lösningen kan bli att flytta upp Andrés Iniesta i kedjan för att på sådant vis kunna spela Xavi och Fàbregas samtidigt. Dessa problem är dock av den lyxigare arten. För finns hungern och viljan kvar i Barcelona för ytterligare en Champions League-titel så får katalanerna gälla som rätt klara favoriter.

Den iberiska halvön dominerar

Barcelonas ständiga antagonist, Real Madrid, känns ännu bättre denna säsong och ett José Mourinho-lett lag brukar maximera sin insats under det andra året. Los Blancos-presidenten Florentino Pérez suktar efter klubbens tionde Europacup-titel och lär skjuta till kapital om spelet knackar lagom till vinterns transferfönster.

Efter tio ligamål på de två inledande ligamatcherna har Real Madrid fått en behaglig start. Full så behagligt lär det inte bli att ta sig an Zagreb, Ajax och Lyon men Real Madrid ska naturligtvis inte ha några som helst problem med att vinna den grupp D.

I Karim Benzema har Real Madrid och Mourinho äntligen fått en anfallsstjärna värd namnet. Fransmannen har blivit seriösare i sitt spel och sett oförskämt vass ut under inledningen av säsongen. Men om Real Madrid ska nå hela vägen fram till pokalen så krävs det att Ronaldo är minst lika bra som Messi är i de stora matcherna.

Löser portugisen det så har Real Madrid alla förutsättningar i världen att i en final exempelvis besegra Barcelona.

En viss skotte är i farten igen

Manchester United pulveriserar just nu allt motstånd i Premier League och blir som vanligt en klubb att räkna med även i Champions League.

Det är oerhört imponerande att se hur den adliga skotten på tränarbänken år efter år hittar nya talanger.

Sett över ett dubbelmöte med Barcelona och Real Madrid lär United få det svårt, men om man lottas på andra sidan slutspelsträdet kan man mycket väl vinna en final mot antigen Real Madrid eller Barcelona.

Det blir inget "jävla Champions" för Zlatan

Favoritskap är lika med förväntningar och denna trio klubbar besitter även turneringens tre kanske bästa spelare. Leo Messi, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney är alla tre dragplåster för vad som är världens i särklass hetaste klubblagsturnering.

Manchester City, Bayern och Valencia är tre outsiders som kan gå långt med lite flyt. Dessvärre för Italiens del känns både Inter och Milan längre från en titel denna säsong. Ett Internazionale med Gian Piero Gasperini i spetsen kommer inte att lura någon med sitt naiva 3-4-3-system och Milan saknar helt enkelt för mycket snabbhet för att kunna hota.

Någon ”jävla champions” blir det inte för Zlatan denna säsong, såvida José Mourinho inte tjatar hål i huvudet på Florentino Pérez om att köpa svensken.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!