4 av 4

Milan snodde poäng från Barcelona.

Champions league grupp H

Barcelona-Milan    2-2 (1–1)
0–1 Alexandre Pato (1), 1–1 Pedro Rodriguez (36), 2–1 David Villa (50), 2–2 Thiago Silva (90).
Publik: 80 000.
Viktoria Plzen, Tjeckien-Bate Borisov, Vitryssland    1-1 (1–0)
1–0 Marek Bakos (45), 1–1 Renan Bressan (69).
Publik: 20 801.

Så gick det i de andra matcherna

Det var verkligen inte bara Barcelona som spelade under tisdagskvällen. Så här gick det för de andra lagen.

Viktoria Plzen - Bate Borisov 1-1

BARCELONA. Ingen Zlatan Ibrahimovic på plan. Men det betyder verkligen inte att Milan är helt ofarliga.

På tisdagskvällen chockade de hela Barcelona i Champions League-premiären genom att - i de allra sista sekunderna - trycka in 2-2-målet bakom en chanslös Victor Valdes.

– Vi blev långa blev långa i ansiktet. Men jag tycker ändå att vi har gjort ett bra jobb, säger en besviken Daniel Alves till spanska TVE direkt efter matchen.

Italiensk drömstart

Det tog endast 24 sekunder för Alexandre Pato att chocka Camp Nou och stänka in drabbningens första mål när Milan gästade Barcelona. Sen tog hemmalaget över - helt och hållet.

Men trots det massiva hemmatrycket lyckades ändå italienarna hålla undan länge och försvaret var briljant. Men inget backlinje i världen hade kunnat försvara sig mot Lionel Messi, när han med raketfart tog sig förbi tre spelare, lirade fram till Pedro Rodriguez, som enkelt kunde stöta in kvitteringsmålet efter 36 minuters spel.

Pep Guardiolas mannar trummade vidare även i den andra halvleken. Och det skulle inte heller dröja länge innan vändningen var fullbordad. David Villa prickade in en riktig drömfrispark som inte ens två målvakter hade kunnat rädda.

Blixt från klar himmel

Men då, från ingenstans och på övertid, slog Milan till. Clarence Seedorf skickade in Milans blott andra hörna i matchen - en hörna som försvararen Thiago Silva nickade in.

– Vi måste fortsätta att kriga, vi har inget annat val. Det här är bara början, säger Alves.