Malmö FF hade ingen chans. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Jozy Altidore öppnade målskyttet. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Rasmus Elm fixade 2-0 från elvameterspunkten.
Rasmus Elm fixade 2-0 från elvameterspunkten. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Grupp g:s första omgång

Austria Wien–Metalist Charkiv, Ukraina 1–2 (1–0)

1–0 Tomas Jun (7), 1–1 Papa Gueye (56), 1–2 Cleiton Xavier (79 str).

AZ Alkmaar–Malmö FF 4–1 (3–0)

1–0 Jozy Altidore (21), 2–0 Rasmus Elm (33 str), 3–0 Adam Maher (39), 4–0 Brett Holman (49), 4–1 Daniel Larsson (72 str).

ALKMAAR. Malmö FF:s Europaäventyr ser ut att bli väldigt kortvarig. På torsdagskvällen åkte de på en blytung förlust borta mot det holländska storlaget AZ Alkmaar, som dödade matchen redan i den första halvleken.

Matchen levde i 21 minuter. Sedan öppnade Jozy Altidore målskyttet. Och när Rasmus Elm slog in tvåan från elvameterspunkten efter att hemmalaget fått med sig en tveksamt dömd straff, blev det nattsvart för gästerna.

Adam Maher satte trean bara minuterna senare.

– Det var riktigt tungt. Egentligen ska vi inte ligga under med 0-3 i halvlek. De har inte de stora målchanserna men det kommer tre snabba mål och då dör matchen, säger en besviken Jimmy Durmaz i TV4 Sport.

Brett Holman avslutade hemmalagets målskytte tidigt i den andra halvleken, innan Daniel Larsson snyggade till siffrorna från en straff.