Kaká var en av många målsumpare när Real Madrid föll tungt borta mot Levante.
1 av 2
Kaká var en av många målsumpare när Real Madrid föll tungt borta mot Levante. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Sami Khedira blev den enda spelaren som fick syna det röda kortet. Elva spelare fick emellertid syna det gula.
2 av 2
Sami Khedira blev den enda spelaren som fick syna det röda kortet. Elva spelare fick emellertid syna det gula. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX

Skrällen: Levante tystade Real Madrid

Tolv gula och ett rött kort. Det blev till slut för mycket för Real Madrid som förlorade mot Levante.


Andra raka utan något gjort mål

Marängerna från Madrid har gjort sig kända för att fullkomligt ösa in mål. Så pass många att man måste gå tillbaka så långt som till den 30 april förra året för att hitta en ligamatch där laget gjorde mindre än tre mål. Den matchen vann Zaragoza, mycket överraskande, med 2-3. Nu var det andra matchen i rad som Marängerna inte gjorde mål.

LEVANTE. Barcelona gjorde processen kort mot Osasuna när laget vann med hela 8-0. Real Madrid var därför ute efter att replikera Barcas målfest när man gästade Levante. Istället åkte "Marängerna" på en sensationsartad skrällförlust.

Cristiano Ronaldo startade matchen på bänken och kunde bara se på när hans ersättare, Kaká, tävlade med Karim Benzema om vem som kunde bränna flest målchanser.

Kaos när Khedira visades ut

Känslan var naturligtvis att ett ledningsmål skulle komma. Men då fick Angel Di Maria frispel, kapade en Levante-försvarare och sedan bröt fullt rabalder ut. Efter intensivt munhugg och bröstknuffar slutade situationen med att Sami Khedira drog på sig sitt andra gula kort för dagen, varpå mittfältaren tvingades träda av planen.

Koné chockade Real

En missnöjd José Morinho chansade med att slänga in en halvskadad Ronaldo direkt i den andra halvleken. Men Real Madrid var märkbart decimerat från utvisningen och istället var det Levante som tog ledningen i den 68:e minuten.

Javi Venta svarade för ett vackert förarbete när han rullade fram bollen till en fristående Arouna Koné som inte tvekade en sekund när han drämde på med högervristen. Bollen fick en sanslös fart och ställde Iker Casillias i Real-målet.

La Liga kan bli spännande

Skrällen är den andra i räkningen i årets La Liga. Den första svarade Barcelona för när man kryssade borta mot Real Sociedad. Frågan är hur kostsamma poängtappen blir för de spanska giganterna och om Valencia, som i skrivande stund leder serien, kan utmana om guldet när ligan summeras i mitten av maj månad nästa år.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.