Luka Modric jublar efter drömmålet som innebar 1-0 till Tottenham.
Luka Modric jublar efter drömmålet som innebar 1-0 till Tottenham. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Kenny Dalglish fick se sitt lag bli fullkomligt överkörda av Tottenham.
Kenny Dalglish fick se sitt lag bli fullkomligt överkörda av Tottenham. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Tottenham hade lekstuga mot decimerat Liverpool

Efter en blytung säsongsinledning har det vänt för Tottenham som tog sin andra raka seger när Liverpool krossades.

Starka hemma

Liverpool har varit ett lätt byte för Spurs de senaste åren. Åtminstone hemma på White Hart Lane där de vitklädda har radat upp vinster.

2011: Tottenham-Liverpool 4-0 (1-0)

2010: Tottenham-Liverpool 2-1 (0-1)

2009: Tottenham-Liverpool 2-1 (1-0)

2008: Tottenham-Liverpool 2-1 (0-1)

LONDON. Tottenham fick sämsta tänkbara start på årets Premier League. En 3-0-förlust mot Manchester United följdes upp med ytterligare en förnedring mot ett Manchester-lag. Då Manchester City, och då 5-1.

Spurs-fansen lär därför ha varit oroliga när en annan maktfaktor inom engelsk fotboll, nämligen Liverpool, besökte White Hart Lane. Men Harry Redknaps mannar visade att Spurs måste tas på allvar även i år.

Tidigt drömmål bäddade för segern

Luka Modric är en ryktenas man. Flera storklubbar är ute efter den talangfulle kroatens underskrift, som efter mycket om och men stannade kvar i London-klubben. Det lär Tottenhams styrelse vara nöjda med. Han spräckte nämligen matchens målnolla redan i den sjunde minuten med ett riktigt klassmål som borrade sig upp i krysset bakom "Pepe" Reina.

Och bättre skulle det bli i den 28:e minuten när Liverpools Charlie Adam visades ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort för dagen. Den hårdföre anfallaren satte dobbarna högt uppe på Scott Parker och domaren Mike Jones kunde inte annat än att sleva fram det blodröda kortet.

Rann iväg efter paus

Om det såg mörkt ut för Liverpool redan där, var det ingenting mot vad som skulle komma i den andra halvleken. Ytterligare ett rött kort, denna gång på Martin Skrtel, var den definitiva knäcken för Merseyside-klubben. Jermain Defoe utnyttjade det numerära överläget med sitt 2-0-mål i den 66:e minuten innan Emmanuel Adebayor ökade på ledningen bara minuten senare.

Tottenhams offensiva anstormning höll i sig ändå in på stopptid där Benoit Assou-Ekotto fastställde slutresultatet till hela 4-0. Därmed får Harry Redknap lite andrum efter den tuffa säsongsinledningen.