Tisdag 3 Aug
Stockholm

Sir Alex sätter en ny fjäder i hatten?

En häftig tränarduell är att vänta mellan Sir Alex Ferguson och ...
1 av 2
En häftig tränarduell är att vänta mellan Sir Alex Ferguson och ... Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
... Chelseas André Villas Boas
2 av 2
... Chelseas André Villas Boas. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Manchester United mot Chelsea FC - en drömmatch för fotbollsfansen. För de två klubbarnas supportrar blir det 90 minuter av genuin ångest.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Senaste mötena

Matchen visas i Viasat Fotboll med start klockan 17.00.

Så här har de fem senaste mötena slutat:

2011: Man. United-Chelsea 2-1
2011: Man. United-Chelsea 2-1
2011: Chelsea-Man. United 0-1
2011: Chelsea-Man. United 2-1
2010: Man. United-Chelsea 1-2
2009: Chelsea-Man. United 1-0

MANCHESTER. Det är gamlingen på bänken mot ynglingen i kostymen. Det är det unga fräsha Manchester United mot det trötta och halvt pensionerade Chelsea FC. Sir Alex Ferguson mot André Villas-Boas, mästarna mot de påstådda utmanarna. Större drabbning får man leta efter på de brittiska öarna.

När Sir Alex bestämde sig för att bygga upp från grunden igen (den femte i raden) efter finalförlusten mot Barcelona på Wembley förutspådde mängder av experter ett par år av titeltorka. Nu är det i stället en fråga om hur många pokaler det blir. Räck upp en hand för hur många det blir!

Själv tvingas jag sträcka upp en fot.

Chelsea å sin sida pumpar helium i sina föråldrade lår. Villas-Boas har inte lyckats lösa Fernando Torres-gåtan. Didier Drogba försvinner helt plötsligt från matcher. Samtidigt har Juan Mata pumpat in kreativitet på Chelseas mittfält och monstret Romelu Lukaku är bara ett mål från ett gigantiskt genombrott.

Två taktiska genier gör helt enkelt upp på Old Trafford under söndagseftermiddagen. Avgörandet kommer från Manchester Uniteds hastighet på topp. CFC:s förlust går däremot i ålderdomens tecken, det londonborna får hoppas på är att mannen i kostymen får stanna kvar lika länge som sin skotska motsvarighet på Unitedbänken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela