Roberto Soldado har inlett säsongen strålande med fem mål på tre matcher.
1 av 5
Roberto Soldado har inlett säsongen strålande med fem mål på tre matcher. - Foto: Alberto Saiz / SCANPIX
Copa del Rey-finalen mellan Real Madrid och Barcelona spelades på Mestalla våren 2011.
2 av 5
Copa del Rey-finalen mellan Real Madrid och Barcelona spelades på Mestalla våren 2011. - Foto: Fernando Bustamante / SCANPIX
David Villa, tidigare hyllad hjälte i Valencia. Nu i FC Barcelona.
3 av 5
David Villa, tidigare hyllad hjälte i Valencia. Nu i FC Barcelona. - Foto: Daniel Ochoa de Olza / SCANPIX
2000 föll Valencia mot Real Madrid, 2011 mot Bayern München.
4 av 5
2000 föll Valencia mot Real Madrid, 2011 mot Bayern München. - Foto: Markus Ulmer / SCANPIX
Joachim Björklund spelade två Champions League-finaler för Valencia.
5 av 5
Joachim Björklund spelade två Champions League-finaler för Valencia. - Foto: Denis Doyle / SCANPIX

Joachim Björklund: "Så ska spanska ligan leva vidare"

Joachim Björklund: – Roberto Soldado är Valencias viktigaste spelare.


Silly season Valencia 2011:

UT:

Del Horno (Levante)

Navarro (Neuchatel)

Vicente (-)

César (Villarreal)

Míchel (Hércules)

Isco (Málaga)

Chori Domínguez (River Plate)

Joaquín (Málaga)

Fernandes (Besiktas)

Renan (Internacional)

Nacho González (Standard Liege)

Lozano (Alcoy)

Juan Mata (Chelsea)

 

IN:

Rami (Lille)

Diego Alves (Almería)

Feghouli (Almería)

Pablo Piatti (Almería)

Parejo (Getafe)

Pereira (Sporting Braga)

Sergio Canales (Real Madrid)

Victor Ruíz (Napoli)

Barragán (Valladolid)

Källa: Marca.com

VALENCIA. Trots ekonomisk kris och ett arenabygge som stått still i över två år leder Valencia La Primera División. Spelare som David Villa, Juan Mata och David Silva har dessutom lämnat klubben varpå ersättare har värvats in men inte i närheten lika namnkunniga som nyss nämnda trio.

Real Madrid och Barcelona har redan tappat poäng, senast gick José Mourinhos mannar på en mina mot bottengänget Levante. Barcelona däremot tappade poäng på Anoeta mot Real Sociedad.

Kvällens ”stor-katalanska” derby mellan Valencia och Barcelona på Mestalla har alla förutsättningar för att bli en riktig höjdare. Nyheter24 ringde upp den forne Valencia-försvararen Joachim Björklund som bofast i den spanska östkuststaden ofta följer klubbens matcher på plats.

Hur ser du på dagens Valencia?

– Väldigt bra start på ligan, tre vunna matcher i rad, Soldado är hetare än någonsin med fem mål på tre matcher. Man har äntligen fått ordning på försvarsspelet, vilket såg lite alarmerande ut i den första matchen, men man verkar ha fått ordning på det.

Med tanke på att Villa, Mata och Silva är sålda, vem ser du som nyckelspelarna i dagens lag?   

- Om man vill vinna matchen i kväll så är Soldado nyckeln. Har har gjort stora framsteg och det är han som ska leda laget i kväll. Samtidigt tycker jag att man har värvat rätt, då menar jag Piatti och Canales framförallt. Sen är det viktigt om man vill ta framsteg att försvaret fungerar rätt, då ansvaret kommer ligga hos Rami och Victor Ruíz. Vi får se om det "gamla" Valencia är tillbaka, det Valencia som kämpade om titlar. För att det ska funka måste alla bitarna falla på plats.

Vad betyder den här matchen för fansen?

– Jag tror att de skulle bli fruktansvärt nöjda ifall man lyckas vinna i kväll. Det har gått lång tid sedan man var med och krigade om titlarna. Det börjar bli länge sedan man slog Barcelona, och Real Madrid för den delen med. Man gjorde bra ifrån sig under den förra säsongen, gjorde livet svårt för motståndarna - till och med på Camp Nou. Förhoppningen är dock likväl att det "gamla" Valencia är tillbaka för att stanna.

Vem tar hem ligan denna säsong?

– Jag är övertygad om att det blir Barcelona eller Real Madrid. Jämfört med förra säsongen så kommer det bli lite jämnare, eftersom Real ser mycket vassare ut denna säsong. Det som hände mot Levante var lite oväntat. Tyvärr så måste vi utesluta Valencia. Det finns ingen annan som kan utmana dessa två, avslutar Joachim Björklund i en intervju till Nyheter24.

Utöver det sportsliga i kväll dras Valencia med stora skulder. Förvisso har spelare som Mata, Silva, Villa och Albiol inbringat närmare en miljard kronor i övergångssummor men det är arenaprojektet som slukar pengarna.

Valencia har inte lyckats sälja marken som Estadio Mestalla i dag står på. Därav har det nya projektet, "Nuevo Mestalla", avstannat. Enligt Joachim Björklund kommer det så att förbli innan pengarna kan ordnas fram för att slutföra hela projektet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.