"Faraonen" räddade en poäng för Milan

Målvakten Christian Abbiati och talangen El Shaarawy såg till att Milan - Udinese slutade 1-1.

Ett resultat som gick emot statistiken:

Av de 31 matcher i Serie A som Zlatan på ett eller annat sätt deltagit i har Milan vunnit 18, spelat oavgjort i tio och förlorat 3. Detta ger ett snitt på drygt 2,06 inspelade poäng per match.

I jämförelse har Milan vunnit sex matcher, spelat oavgjort i en och förlorat två. Ett snitt som således landar på 2,11.

Statistiken säger således att lagets kanske bäste spelare gör laget sämre?

MILANO. Utan Zlatan Ibrahimovic och med en Alexandre Pato som gick ut tidigt i första skadad, så var det besökarna Udinese som låg närmast tre poäng på San Siro. Skyttekungen Antonio Di Natale sköt 1-0 i den första halvleken. Clarence Seedorf testade lyckan och var närmast att kvittera ledningen innan paus men holländarens skott gick i stolpen. Efter halvtid var det i stället Patos ersättare Stephan "Faraonen" El Shaarawy som fick bollen i djupet och klippte till. Ett inte jättehårt skott men väl utom räckhåll för Samir Handanovic.

Udinese tog över

Efter målet hade Udinese de bästa chanserna. Pinzi sköt i stolpen och Di Natale testade målvakten Christian Abbiati både en och två gånger. Reslutatet stod sig dock och speglade matchen. Men kanske skulle Filippo Inzaghi haft en straff när han revs ner av Domizzi på övertid.

Milan jagar fortfarande sina första seger för säsongen efter att ha förlorat mot Napoli och spelat lika mot Lazio