Soldado slarvade bort Valencia-poängen

Ytterligare en 2-2 match för Barcelona - den här gången borta mot konkurrenterna Valenica.

Källa: Marca.com

VALENCIA. I första halvleken var det som att lagen hade bytt tröjor. Valencia spelade ett snabbt passningsspel och spelade på det sättet det bästa försvarsspelet man kan göra mot Barcelona: Att aldrig ge dem bollen. Och det skulle ge utdelning - redan i den tolfte minuten förpassade Eric Abidal bollen snöpligt nog i eget mål. Pedro Rodriguez sprang kort därefter igenom mitt i Valenica dominansen och kvitterade men det här var "Los Ches" halvlek. Första halvleks utropstecken Jeremy Mathieu hittade Pablo Hernandez med ett fint inlägg. Hernandez gjorde inte misstag och tryckte dit ledningsmålet. Misstag gjorde däremot lagets största stjärna Roberto Soldado. Mathieu slog ett nytt fint inlägg som gick förbi Victor Valdes i Barcelona-målet. Soldado var fri med öppet mål och sköt... utanför.

Barcelona närmast segern i andra

I andra halvlek skruvade Barcelona upp tempot. Bland annat bytte Pep Guardiola ut startelvans enda riktiga mittback Carles Puyol (mittfältaren Javier Mascherano spelade mittback för dagen) och satte in hyperoffensiva mittfältaren Thiago. Och till slut, i den 77:de minuten resulterade det i 2-2 när Cesc Fabregas lurade offsidefällan och behärskat kunde placera in kvitteringen med fel fot. Barcelona hade sen en rad chanser att avgöra men matchen slutade 2-2. Ett inte ologiskt resultat men Roberto Soldado sover nog inte gott i natt.

Resultatet var välkommet för alla fotbollsälskare som inte vill se Barcelona springa i väg och göra halva säsongen till en formalitet.