Kan Francesco Totti vända skeppet vid namn AS Roma.
1 av 2
Kan Francesco Totti vända skeppet vid namn AS Roma. - Foto: Franco Debernardi/SCANPIX
Totti gjorde mål i
2 av 2
Totti gjorde mål i - Foto: Franco Debernardi/SCANPIX

Roma vill bygga sig bort från kristräsket - ny arena planerad

Roma är ett steg från att trilla ner i krislägesträsket. Men än är läget inte prekärt, speciellt med tanke på vad namnet på en ny arena kan bli.


Thomas DiBenedetto:

Under våren 2011 lyckades Thomas DiBenedetto köpa AS Roma från familjen Sensi för dryga 600 miljoner kronor. Efter övertagandet gick de nya ägarna in i Mercato-säsongen med plånboken i högsta hugg.

Inte nog med att talangen Fabio Borini lånades in. Även Miralem Pjanic köptes in från Lyon. Och inte att förringa Bojan Krikic, Pablo Daniel Osvaldo och många, många fler.

ROM. Rom, den eviga staden, huserar ett lag som för evigt kommer att törsta efter framgång. En klubb som gnuggar geniknölarna för att bli bättre på allt.

Men nu står det vinröda laget inför vad man minst sagt kan kalla ett vägskäl. AS Roma har inlett årets säsong på ett mindre briljant sätt. Tränaren Luis Enrique har redan fått mottag kritik för sina laguttagningar, trots gediget spel mot bland annat Inter.

Dessutom vill klubben nu bygga en ny arena.

Klubben har tagit en poäng, men på endast två matcher. Att dra fram megafonen och skrika "avgå alla" är det ännu ingen som gör i närheten av Stadio Olimpico. Romafansen har blivit härdade efter år av knackiga resultat, både på och utanför planen.

Till matchen mot Siena förväntas Enrique ställa upp med sitt halvblonda mittförsvar igen. Manchester Uniteds fornstarke krigare Gabriel Heinze tillsammans med Danmarks stora mittbackstalang Simon Kjaer.

Mittfältet kryllar av talang. Eller vad sägs om en mittfältsdynamo som Daniele De Rossi, passningsspecialisten David Pizarro och krydda det med jättetalangen Miralem Pjanic.

Anfallet består av den evige Francesco Totti, den unge Fabio Borini och den spanske anfallare Bojan Krikic.

Situationen för Giallorossi är prekär men långt ifrån katastrofal. Klubben går en intressant framtid till mötes. Inte minst med planerna om en ny arena.

Att det går rykten om att den nya arenan kan döpas till Stadio Francesco Totti - kan endast ses som ett steg i rätt riktning?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.