En vinst mot Parma på söndagen lär krävas för att spanjoren ska få sitta kvar.
1 av 3
En vinst mot Parma på söndagen lär krävas för att spanjoren ska få sitta kvar. - Foto: Alfredo Falcone/AP/SCANPIX
Luis Enrique och hans Roma har fått sämsta tänkbara start i Serie A.
2 av 3
Luis Enrique och hans Roma har fått sämsta tänkbara start i Serie A. - Foto: Alfredo Falcone/AP/SCANPIX
Enrique kom som ett oprövart kort från Barcelona B.
3 av 3
Enrique kom som ett oprövart kort från Barcelona B. - Foto: Riccardo De Luca/AP/SCANPIX

Sista chansen för Luis Enrique?

Roma har fått en tung inledning på 2011 års Serie A. Inför mötet mot Parma hänger den nye tränaren Luis Enrique löst och en vinst är nästintill ett måste.


Luis Enriques facit i Roma

Roma-Cagliari 1-2

Inter-Roma 0-0

Roma-Siena 1-1

Söndagens bortamatch mot Parma kan avnjutas i TV4 sport med matchstart klockan 20.45.

Torsk, kryss och kryss. Det blåser just nu kalla stormar i den italienska huvudstaden. Anledningen? Roma har – trots storsatsningen – inlett säsongen på sämsta tänkbara sätt.

Med skrytvärvningar som Cicinho, Bojan Krkic, Gabriel Heinze, Marteen Stekelenburg, Fernando Gago och superlöftet Miralem Pjanic var det tänkt att ”Giallorossi”, med den nye tränaren Luis Henrique vid rodret, skulle ta upp kampen med Milan och Inter. Man kan väl säga att det har börjat sådär…

Enrique - ett oprövat kort

Tränaren Luis Enrique kom som ett oprövat kort från Barcelona B. Han kom till Roma och möttes av en offensivt präglad trupp, något som den 41-årige spanjoren snabbt bestämde sig för att utnyttja till fullo. Men trots att Roma har haft ett massivt bollinnehav under de tre inledande omgångarna i Serie A, har det bara blivit två mål framåt – och tre i baken. Ett facit som hitintills gett den vinröda kubben två skruttiga poäng.

Fansen kräver förändring. Trepoängarna måste börja rulla in, och levererar inte spanjoren vid rodret kommer det att skrikas på dennes avgång, var så säkra på det. Matchen borta mot Parma kan bli Luis Enriques sista chans, i alla fall om man ska ta hänsyn till Romas ständiga tränarruljans de senaste åren.

Knappt en månad kvar till superderbyt

Vincenzo Montella fick sparken efter fyra månader sedan han tagit över tränarrollen i februari tidigare i år. Luis Enrique har suttit i drygt tre. Vinner inte Roma mot Parma känns det inte särskilt troligt att det blir en fjärde.

Och Roma-fansen har all anledning att vara oroliga. Om en knapp månad är det dags för det spektakulära ”Il Derby della Capitale” mot ärkerivalen Lazio. Frågan är om det då är Luis Enrique som patrullerar längs det tekniska området på Stadio Olimpico.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.