Frank de Boer kommer inte att få ett hjärtligt välkomnande när han sätter sig på Bernabeus avbytarbänk.
1 av 2
Frank de Boer kommer inte att få ett hjärtligt välkomnande när han sätter sig på Bernabeus avbytarbänk. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX
Cristiano Ronaldo ska kunna leverera mot Ajax.
2 av 2
Cristiano Ronaldo ska kunna leverera mot Ajax. - Foto: ANDRES KUDACKI/SCANPIX

Real Madrid ska besegra Barças forna talangfabrik

Real Madrid, 2000-talets mest framgångsrika förening ställs mot sina värsta antagonisters holländska talangfabrik i Champions League.


MADRID. Två av de mest anrika och klassiska föreningarna i europeisk fotboll drabbar under onsdagskvällen samman. Real Madrid, 2000-talets mest framgångsrika klubb ställs mot en av den moderna fotbollens grundare - Ajax.

Real Madrid kommer till matchen som stor favorit, vilket numer är kutym snarare än ett ställningstagande. Ajax, tidigare kanske Europas mest produktiva talangfabrik, kommer till Santiago Bernabeu med vind i seglen under Frank de Boers kontroll.

Den forne Barcelonaspelaren kommer självfallet att få utstå en del burop och gliringar från Real Madridfansen. I Ajaxtruppen återfinner vi bland annat den legendariske krullhårige mittbacken Danny Blinds son, Daley Blind.

Daley Blind har även blivit något av ett epitet för hur den holländska talangfabriken stagnerat en aning. Vid 21 års ålder var Marc Overmars, Dennis Bergkamp och de andra 90-talshjältarna redan etablerade världsstjärnor. Daley Blind, trots sina gener, har trampat vatten i Groningen, men försöker nu ta sig en vänsterbacksplats.

Real Madrid å sin sida har haft för vana köpa upp holländska superstjärnor. Nu kryllar det i stället av (vilket förvisso inte hör till ovanligheterna hos de vita marängerna) portugiser, tyskar och sydamerikaner. Ett internationellt lag som svetsats samman under José Mourinhos ledning.

Ajax bör bli en munsbit för Cristiano Ronaldo och de andra högavlönade fullblodsproffsen. Men matchen handlar inte enbart om tre poäng, inte för publiken på Bernabeu. Nu ska laget även bjuda på publikfrieri på högsta nivå.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!