Antonio Cassana och Zlatan hade kvällen till ära ett lyckat samarbete.
Antonio Cassana och Zlatan hade kvällen till ära ett lyckat samarbete. - Foto: Luca Bruno / SCANPIX
Zlatan Ibrahmovic imponerade stort och gjorde både mål och assist i comebacken.
Zlatan Ibrahmovic imponerade stort och gjorde både mål och assist i comebacken. - Foto: Giuseppe Cacace / SCANPIX

Stor uppvisning av Zlatan i comebacken

Låg bakom 2-0 vinsten mot Viktoria Plzen - med både mål och assist.

Milan - Plzen 2-0.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka och han är tillbaka med besked. Efter att ha missat fyra matcher avgjorde han och var bäst på plan för sitt Milan. Men dit kommer vi sen.

Viktoria Plzen visade ingen respekt i första halvlek

I första halvleken på San Siro var det en tydlig matchbild: Milan ägde det mesta av spelet men Plzen var minst lika farliga i sina kontringar. Redan i andra minuten var Christian Abbiati tvungen att sträcka ut varenda en av sina 191 centimeter för att rädda Marek Bakos nick. Zlatan Ibrahimovic såg obehindrad ut av ljumskskadan som hållit honom borta från spel. Han rörde sig fint och var tillsammans med målvakten hemmalagets bästa spelare.

Firma Cassano och Ibrahimovic levererade

Samarbetet med Antonio Cassano såg bra ut. Och redan i den femte minuten ryckte svensken förbi på högerkanten och serverade italienaren i mitten - Cassanos avslut höll däremot inte lika hög kvalité som framspelningen och Marek Cech i Plzen-målet kunde rädda. I den 42:e minuten var det omvända roller när Cassano skarvade ett inlägg från Abate till Zlatan. Helt fri valde han att gå på kraft. Men Marek Cech klarade det igen med en makalös räddning på halvlekens bästa chans.

2-0, ett rättvist resultat

Men 0-0 skulle inte stå sig länge. Redan i andra halvleks 53:e minut samarbetade Clarence Seedorf med Zlatan som sedan chippade upp bollen på Pavel Horvaths hand. Straff - och Zlatan förvaltade den själv. Stensäkert förpassade han bollen i vänster hörn när Cech slängde sig i det högra. 1-0, och det var ganska vackert. Men inte lika vackert som när Zlatan tog emot bollen på ett tillslag, höll försvararna borta och smekte fram bollen till Cassano som chippade bollen enkelt i mål i den 66:e minuten. Ett mål som innebar att Plzen vek ner sig och Milan kunde kontrollera resultatet matchen ut.

Uppvisning i comebacken

Zlatan stod för en imponerande insats som lovar mycket inför de viktiga EM-kvalmatcherna mot Finland och Holland. I kvällens andra match i grupp H, krossade Barcelona vitryska Bate Borisov med 5-0. Ett resultat som innebär att de klassiska storklubbarna delar ledningen på fyra poäng och får en lugn resa till slutspel.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”