Everton tvingades spela med en man mindre i 70 minuter när Liverpool vann.

Mål: 0-1 (71) Andrew Carroll, 0-2 (82) Luis Suarez.

Aston Villa - Wigan 2-0

Mål: 1-0 (36) Gabriel Agbonlahor, 2-0 (62) Darren Bent.

Blackburn - Manchester City 0-4

Mål: 0-1 (57) Adam Johnson, 0-2 (59) Mario Balotelli, 0-3 (73) Samir Nasri, 0-4 (87) Stefan Savic.

Manchester United - Norwich 2-0

Mål: 1-0 (68) Anderson, 2-0 (87) Danny Welbeck.

Sunderland - West Bromwich Albion 2-2

Mål: 0-1 (4) James Morrison, 0-2 (5) Shane Long, 1-2 (24) Nicklas Bendtner, 2-2 (27) Ahmed Elmohamady.

Wolves - Newcastle 1-2

Mål: 0-1 1(7) Demba Ba, 0-2 (38) Jonas Gutierrez, 1-2 (88) Steven Fletcher.

LIVERPOOL. Merseyside-derbyt blev allt annat än en händelsefattig tillställning. Röda kort, straffar och ramträffarna haglade vilt - men trots det dröjde det länge innan Liverpool kunde smälla in de två matchavgörande målen mot Everton.

Hatmatchen mot ärkerivalen Liverpool förvandlades snabbt till en riktig mardröm för det blåklädda hemmalaget, som fick klara sig med en man mindre under stora delar av mötet.

Jack Rodwell visades nämligen ut redan efter 23 minuters spel efter att ha tacklat Luis Suarez. Och även om tacklingen kanske inte var den allra hårdaste, så tvekade domaren Martin Atkinson ändå inte med att visa ut honom direkt.

Det skulle dessutom bli värre för Everton, som fick en straff emot sig strax innan pausvilan. Men hemmamålvakten Tim Howard räddade Dirk Kuyts straff och såg till att den första halvleken slutade mållös.

Carrolls första

Men i den andra halvleken förändrades saker och ting. Charlie Adams prickade ribban bara momenten efter att den andra halvan hade dragit igång, och i den 71:a matchminuten spräckte Andy Carroll nollan. Ett mål som dessutom var hans första den här säsongen. Och när Suarez uttökade till 2-0 drygt tio minuter senare var matchen död.

Drabbningen hade dock kunnat ha slutat med en större bortaseger. Men stolpen stoppade Kuyt i matchens slutskede.

Häckens CL-resa över – PSG vann klart

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.