Lionel Messi hade - likt hela Barcelona - en dålig afton i Gijon.
1 av 2
Lionel Messi hade - likt hela Barcelona - en dålig afton i Gijon. - Foto: Sergei Grits/AP/SCANPIX
Adrianos tidiga ledningsmål stod sig matchen ut.
2 av 2
Adrianos tidiga ledningsmål stod sig matchen ut. - Foto: Juan Manuel Serrano Arce/AP/SCANPIX

Messi mållös - men Barca upp i serieledning

Barcelona stod för en av sina sämre insatser på länge. Trots det bortaslog man Sporting Gijon med 0-1.


Messi jagar målrekordet

Att Lionel Messi är världens för tillfället bäste fotbollsspelare är de flesta överens om. Den lille argentinaren har hitintills svarat för hela 194 mål i Barca-tröjan.

Efter söndagens uddamålsvinst fattas dock fortfarande 42 mål för att slå César Rodriguez målrekord på 235 baljor. Rodriguez behövde 13 säsonger på sig för att lyckas med bedriften. Messi har än så länge gjort sju säsonger i klubben...

GIJÓN. Det hör till ovanligheterna att Barcelona inte leder La Liga, men efter tre oavgjorda matcher på dubbelt så många försök återfanns Kataloniens stolthet först på en fjärdeplats i tabellen. Givetvis ett faktum som Pep Guardiolas mannar var ute efter att förändra.

Det tog elva minuter innan Sporting Gijon tvingades kapitulera. Xavi hade armarna halvvägs uppsträckta i luften i tron om att hans högerkanon skulle leta sig in i nätmaskorna. Istället tog bollen i stolpen innan den rullade ut till Adriano som enkelt smekte in returen.

Ineffektivt Barcelona

Tidigt ledningsmål och de flesta trodde nog att det skulle rinna iväg. Istället satte Barcelona igång en uppvisning i att äga boll - utan att skapa ett dugg. Trots närmare 80 procents bollinnehav lyste all antydan till konstruktivt anfallsspel med sin frånvaro.

David Villa hade en intern tävling med sig själv om att slå rekord i antal offside. En starkt bidragande orsak till att att Barcelona fick nöja sig med ett mål denna afton. Inte ens suveränen Lionel Messi lyckades överlista Juan Pablo i Sporting-målet, varpå slutresultatet skrevs till föga imponerande 0-1. Segern innebär dock att Barcelona går upp i serieledning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.