Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Messi mållös - men Barca upp i serieledning

- 02/10/2011, 22:01 -
Lionel Messi hade - likt hela Barcelona - en dålig afton i Gijon.
1 av 2

Lionel Messi hade - likt hela Barcelona - en dålig afton i Gijon.

Sergei Grits/AP/SCANPIX

Adrianos tidiga ledningsmål stod sig matchen ut.
2 av 2

Adrianos tidiga ledningsmål stod sig matchen ut.

Juan Manuel Serrano Arce/AP/SCANPIX

Barcelona stod för en av sina sämre insatser på länge. Trots det bortaslog man Sporting Gijon med 0-1.

GIJÓN. Det hör till ovanligheterna att Barcelona inte leder La Liga, men efter tre oavgjorda matcher på dubbelt så många försök återfanns Kataloniens stolthet först på en fjärdeplats i tabellen. Givetvis ett faktum som Pep Guardiolas mannar var ute efter att förändra.

Det tog elva minuter innan Sporting Gijon tvingades kapitulera. Xavi hade armarna halvvägs uppsträckta i luften i tron om att hans högerkanon skulle leta sig in i nätmaskorna. Istället tog bollen i stolpen innan den rullade ut till Adriano som enkelt smekte in returen.

Ineffektivt Barcelona

Tidigt ledningsmål och de flesta trodde nog att det skulle rinna iväg. Istället satte Barcelona igång en uppvisning i att äga boll - utan att skapa ett dugg. Trots närmare 80 procents bollinnehav lyste all antydan till konstruktivt anfallsspel med sin frånvaro.

David Villa hade en intern tävling med sig själv om att slå rekord i antal offside. En starkt bidragande orsak till att att Barcelona fick nöja sig med ett mål denna afton. Inte ens suveränen Lionel Messi lyckades överlista Juan Pablo i Sporting-målet, varpå slutresultatet skrevs till föga imponerande 0-1. Segern innebär dock att Barcelona går upp i serieledning.