Fotboll
Didier Drogba ersatte en avstängd Fernando Torres. - Foto: Peter Byrne/AP/SCANPIX

Sturridge förnedrade sin förra klubb

Chelsea fortsätter att stortrivas mot just Bolton. På söndagen kom den femte raka segern mot klubben.

Enkel uppgift

Chelsea har onekligen haft enkelt mot Bolton under de senaste åren. Londonlaget tog sin femte raka seger mot Bolton, och det är inte fråga om några uddamålssegrar. Målskillnaden? hisnande 14-0 till Chelsea.

2011: Bolton-Chelsea 1-5

2011: Bolton-Chelsea 0-4

2010: Chelsea-Bolton 1-0

2010 Chelsea Bolton 1-0

2009: Bolton-Chelsea 0-4

BOLTON. Daniel Sturridge har tillhört Chelsea sedan 2009. Men förra året var han utlånad till Bolton där han fick han sitt ordentliga genombrott, vilket belönades med att han plockades tillbaka till Chelsea. När lagen möttes passade den unga anfallaren på att fullständigt förnedra sin förra klubb.

Festen började direkt

Det blåklädda Londonlaget gjorde processen kort mot Bolton. Redan i den andra matchminuten kunde supertalangen Daniel Sturridge nicka in ledningsmålet. Knappa kvarten senare var det dags igen, denna gång genom Frank Lampard, framspelad av just Sturridge.

Men 22-åringen var inte nöjd där. Istället skickade han in trean bakom en ställd Adam Bogdan i Bolton-målet. Och hade det varit hockey som spelades på Reebok Stadium hade Bogdan garanterat blivit utbytt. Bara minuten senare släppte ungraren in sitt fjärde mål för aftonen, då hade det gått 27 minuter...

Lampard hat-trick-hjälte

Hemmalaget lär ha fått sig en rejäl utstkällning i pausvilan, för när Peter Waldon blåste igång den andra halvleken dröjde inte mer än en minut innan reduceringen kom. Martin Petrov serverade Dedryk Boyata som såg till Bolton hamnade i målprotokollet. Men firandet varade inte längre än i tio minuter innan Frank Lampard dunkade in 5-1-målet, vilket också blev slutresultatet.

Segern betyder att Chelsea tar sig upp på en tredjeplats i Premier League som toppas av Manchester United följt av Manchester City.

/

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.