Zlatan första klubb i italienska Serie A var, just det, Juventus.
1 av 3
Zlatan första klubb i italienska Serie A var, just det, Juventus. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
Massimiliano Allegri förväntar sig en tuff bortamatch mot rivalen.
2 av 3
Massimiliano Allegri förväntar sig en tuff bortamatch mot rivalen. - Foto: Matthias Schrader/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic är ute efter att sänka Juventus. Vid sin sida har had radarpartnern Antonio Cassano.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic är ute efter att sänka Juventus. Vid sin sida har had radarpartnern Antonio Cassano. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Kan Zlatan sänka sin gamla klubb?

Milans svenskhjälte återvänder till Turin för att hämta tre poäng mot Juventus.


Tidigare möten

Söndagens drabbning sänds på TV4 Sport med matchstart klockan 20:45. Här är resultaten från de tidigare mötena lagen emellan:

2011 Juventus-Milan 0-1

2010 Milan-Juventus 1-2

2010 Milan Juventus 3-0

2010 Juventus-Milan 0-3

2009 Milan-Juventus 1-1

2008 Juventus-Milan 4-2

Nybyggda Juventus Stadium får finbesök i form av antagonistklubben Milan. Ett möte mellan två giganter som med största sannolikhet kommer att figurera i toppen av årets tabell. Men så här långt in på säsongen är det ”Bianconeri” som inlett bäst. Juventus har nämligen ännu inte besegrats under 2011 års Serie A, ett faktum som rivalen från Milano är ute efter att förändra.

– Det blir inte lätt, vi möter ett bra lag som kommer att slås för ligatiteln, konstaterar Milans tränare Massimiliano Allegri enligt Gazetta dello Sport.

Skadelistan – en tråkig läsning för Milanistas

Juventus kommer till spel med en nästintill intakt trupp. Hemmalagets enda avbräck är Vicenzo Iaquinta, som föga troligt hade fått starta ändå. För gästande Milan ser det däremot värre ut: nyckelspelare som lagkaptenen Gennaro Gattuso och mittfältsmotorn Mathieu Flamini finns på den jobbiga skadelistan. Samt den målfarliga brasseduon med Alexandre Pato och Robinho. Desto viktigare då för den röd-svarta klubben att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i bra slag. Tillsammans med radarpartnern Antonio Cassano ska svensken göra ett försök att tysta den gamla damen.

”Ligan avgörs inte nu”

De regerande mästarna har fått en halvtaskig inledning på säsongen. Endast två vinster på dubbelt så många försök gör att Milan placerar sig i mitten av tabellen. Samtidigt ligger Juventus i topp i en serie som fortfarande är väldigt ung. Att Milan kommer klättra är det inte många som tvivlar på, den stora frågan är istället om Juventus klarar av att hänga kvar i toppen av Serie A. Och om det rentav blir de två lagen som gör upp om Scudetton i april månad nästa år. Massimiliano Allegri ser fram emot drabbningen, men tror inte att matchen får en avgörande betydelse när en segrare ska koras.

– Det blir en match med stor charm och tävlingsladdning, men ligan är lång och den kommer inte att avgöras nu, säger Milan-tränaren.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.