Roberto Mancini och Sir Alex har en uttalat god relation. Frågan är dock hur den fortskrider när City, nu på allvar, börjar konkurrera med United om ligatiteln.
1 av 2
Roberto Mancini och Sir Alex har en uttalat god relation. Frågan är dock hur den fortskrider när City, nu på allvar, börjar konkurrera med United om ligatiteln. - Foto: Jon Super/SCANPIX
Har det blivit dags att acceptera de störiga grannarna nu, Sir Alex?
2 av 2
Har det blivit dags att acceptera de störiga grannarna nu, Sir Alex? - Foto: Tim Hales/SCANPIX

Sir Alex vägrar inse faktum - City knackar på dörren

På söndag drabbar Manchester-lagen samman i en klassisk fajt, men samtidigt en fajt som fått en helt ny innebörd.


United - City

Drabbningen mellan Manchester United och City spelas under söndagseftermiddagen med avspark 14.30.

Tom Cleverley, Rafael och Darren Gibson är skadade och missat matchen för Uniteds del. Nigel de Jong och Samir Nasri är fortfarande osäkra kort för Roberto Mancinis, men ska prövas under matchdagen.

The Blues ligger i topp av Premier League med United hack i häl. Inget av Manchesterlagen har ännu förlorat en match i ligan, och mycket talar för att detta håller i sig över helgen.

Nyheter24 tippar 2-2 i årets mest efterlängtade derby.

MANCHESTER. Sir Alex Fergusons tålmodiga vägran att acceptera demonerna på andra sidan Manchester har kommit till ett abrupt slut.

"De störiga grannarna som spelar för hög musik" har förvandlats till en dollarstinn och modern krigsapparat. City spelar ännu inte som en homogen grupp, men de enskilda komponenterna sammanlänkar med varandra likt en välsmord Ferrarimotor. Det enda som kan stoppa The Blues är avfallsprodukterna som inte kan lämna avgasröret.

Det, och Sir Alex.

Men även om City of Manchester Stadium inte närmat sig Old Trafford, så har Roberto Mancini och de andra himmelsblå närmat sig the Red Devils ambitionsnivå. Och det kommer att bli än tydligare på söndag.

Då kommer den nämnda motorkavalkaden att storma fram på Theater of Dreams gräsmatt. Anförda av Yaya Toure kommer Serigo Agüero, Adam Johnson, Edin Dzeko, David Silva och Samir Nasri stånga sig blodiga mot ett åldrande Unitedlås. Men som sagt, Mancini ställs trots allt mot världens i särklass mest framgångsrika manager.

Och i vanlig ordning är det fullkomligt omöjligt att orda om rödnäsans uppställning. Rio Ferdinand väntas starta efter vilan under tisdagens Champions League-möte mot Otelul Galati. Nemanja Vidic, som fick starta sin blott andra match för säsongen mot rumänerna, blev som bekant utvisad - men väntas även han återvända till startelvan.

Det man, med största sannolikhet, kan säga är att Sir Alex väljer sina klassiska vattenbärare i de tyngsta matcherna. Detta innebär att Ji-Sung Park tillsammans med slitvargen Darren Fletcher kommer få två nyckelroller på Old Trafford.

Men söndagens kamp kommer förmodligen inte att avgöras på fältet. Det är i den mentala anspänningen som Cityspelarna kommer tvingas bemöta. Eller samma tyngd som kommer att drabba Unitedsspelarnas när de inser att de ställs mot en storklubb som nu köpt sig hela vägen fram till en tidig seriefinal i kanske världens bästa liga.

Och frågan är om Sir Alex kan blunda för det faktumet så länge till?

Matchen startar 14.30 under söndagseftermiddagen och sänds på Viasat Fotboll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Lagen som väntar i Paris-OS

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

1 timme sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

3 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

idag 13:32
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.