Kevin Prince Boateng slog till gånger tre när Milan svarade för en bragdartad upphämtning. - Foto: Gianfilippo Oggioni/AP/SCANPIX
Men Milan fick sämsta tänkbara start i matchen, och var tvunget att vända 0-3-underläget de hade i paus. - Foto: Donato Fasano/AP/SCANPIX

Sjuk Milan-vändning efter succéinhopp

Från 0-3-underläge till vinst 4-3. Milan får tacka inbytte Kevin Prince Boateng för vinsten, mittfältaren gjorde ett äkta hat trick mot Lecce.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Guillermo Giacomazzi (4:e), 2-0 Massimo Oddo (30:e), 3-0 Carlos Grossmuller (37:e), 3-1 Kevin Prince Boateng (49:e), 3-2 Kevin Prince Boateng (55:e), 3-3 Kevin Prince Boateng (63:e), 4-3 Mario Yepes (83:e).

Gula kort: Massimo Oddo (Lecce), Andrea Esposito (Lecce), Daniele Corvia (Lecce), Massimiliano Benassi (Lecce)

Domare: Sebastiano Peruzzo

Arena: Stadio Via del Mare

LECCE. De regerande scudetto-mästarna Milan var i starkt behov av tre poäng efter en dålig ligastart. Men borta mot Lecce fick "i Rossoneri" sämsta tänkbara start.

Att Milan har enorma svårigheter med just Lecce kan vi lätt konstatera. Senast de röd-svart-randiga tog tre poäng borta mot laget var i januari 2002, så att det skulle bli en svår uppgift var nog de flesta överens om. Men att Lecce skulle leda med hela 3-0 i paus, det var en knall modell större.

Mardrömshalvleken

Målkavalkaden tog fart redan efter fyra minuter då Guillermo Giacomazzi skarvat in ledningsmålet hemma på Stadio Via del Mare. Och värre skulle det blir när Daniele Corvia filmade till sig en straff med kvarten kvar av den första halvleken. En straff som Milan-lånet Massimo Oddo förvaltade på bästa sätt.

Carlos Grossmuller såg sedan till att ge Milan en än brantare uppförsbacke inför den andra akten när han krutade in 3-0-målet för sitt Lecce.

Succéinhoppet

Med hängande huvuden gick Milan-spelarna av planen för att ta emot en hårtork av en märkbart förbannad Massimiliano Allegri. Men det var inte kollektivet Milan som vände den här matchen, utan Kevin Prince Boateng som byttes in till den andra halvleken. Och vips - så stod det plötsligt 3-3 på resultattavlan.

3-1 krutade 24-åringen in med en fin yttersida som letade sig upp i Lecce-målvaktens vänstra kryss. Fem minuter senare slog han till igen, innan han i den 63:e minuten fullbordade sitt hat trick och därmed även upphämtningen till 3-3.

Fullbordade den sjuka vändningen

Många "Milanistas" skulle säkerligen ha varit förhållandevis nöjda med 3-3, med tanke på mardrömsinledningen. Men Mario Yepes var inte nöjd med ett kryss, han ville ha alla tre poängen. Sju minuter från slutet nickade mittbacken in 4-3-målet och fullbordade vändningen med matchens sista mål.

Ett mål som innebär att Milan klättrar till en fjärdeplats i Serie A.