Rubrikernas man firade sitt 1-0-mål genom att visa upp en tröja med texten: "Why always me?"
1 av 2
Rubrikernas man firade sitt 1-0-mål genom att visa upp en tröja med texten: "Why always me?" - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Mario Balotelli var man of the match i den sjuka 6-1-matchen på Old Trafford.
2 av 2
Mario Balotelli var man of the match i den sjuka 6-1-matchen på Old Trafford. - Foto: Martin Rickett/AP/SCANPIX

Här förnedrar City "storebror" United

Slaget om Manchester blev en ensidig historia. City vann med tennissiffrorna 6-1.


Målglada lag

Ligan kunde väl knappast ha startat bättre för något av dessa lag. Sju respektive sex vinster betydde att Manchester-lagen placerade sig etta och tvåa i tabellen. Och mest slående - målen har fullkomligt rasslat in i de tidigare matcherna. Så pass många att det kombinerade målsnittet för lagens matcher är hela 4 mål per match. Inte så konstigt när man ser till resultat som dessa:

28 aug: Man. United-Arsenal 8-2

10 sep: Bolton-Man. United 0-5

---

28 aug: Tottenham-Man. City 1-5

15 sep: Man. City-Aston Villa 4-1

MANCHESTER. Stunden var kommen för Premier Leagues hetaste möte. Det mellan den eviga titelutmanaren Manchester United och storsatsande lokalkonkurrenten Manchester City. Ettan mot tvåan i tabellen. Rött mot lusblått. Sir Alex Ferguson mot Roberto Mancini.

Men slaget om Manchester blev aldrig speciellt spännande, City vann nämligen med tennissiffrorna 6-1.

Det var dock United som tog tag i taktpinnen men i den 23:e minuten iscensatte de ljusblåa sitt första riktiga anfall och helt plötsligt satt bollen i nät bakom David de Gea.

"Super Mario" i fokus

James Milner slog inlägget som studsade ut till en viss italienare vid namn Mario Balotelli. 21-åringen - som ständigt ifrågasätts för sitt märkliga beteende både på och utanför planen - visade kyla i avslutet och med en enkel bredsida kunde han ge sitt lag ledningen. Det skulle senare visa sig vara början på en riktig målkavalkad.

För "Super Mario" som han kallas skulle hamna i centrum än en gång. Direkt i den andra halvleken sprang han sig fri men drogs ner av Jonny Evans som fick syna det röda kortet. Ett kort som hade ungefär samma röda nyans som en rosenrasande Sir Alex Fergusons ansikte på United-bänken.

Show Balotelli tog dock inte slut där. Med halvtimmen kvar att spela slog han till igen. Ett fenomenalt förarbete mellan David Silva och James Milner slutade med att Balotelli kunde trycka in 2-0 från nära avstånd.

Förnedrades av "lillebror"

Och värre skulle det bli för United, som försökte förgäves med en man mindre. I den 70:e minuten löpte sig Micah Richard loss på högerkanten och skruvade in ett inlägg till Sergio Agüero som bara behövde stöta in bollen i öppet mål.

Darren Fletcher kunde visserligen reducera till 1-3 med ett riktigt drömmål från distans. Men det var Citys dag denna söndag. Inbytte Edin Dzeko kunde turligt knäa in 4-1, och strax efter ökade David Silva på till 5-1. Men det var inte slut där; i matchens andra stopptidsminut såg Edin Dzeko till att fullända förnedringen till hela 6-1.

Värt att notera är att Manchester United hade 38 matcher utan förlust hemma på Old Trafford.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!