Måndag 6 Dec
Stockholm

Van Persie stor frälsare för Arsenal

Ivorianen Gervinho gav sitt Arsenal en 1-0-ledning att jobba på.
1 av 3
Ivorianen Gervinho gav sitt Arsenal en 1-0-ledning att jobba på. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Den förre Tottenham-spelare Peter Crouch var minst sagt nöjd med att ha nätat mot gamla rivalen.
2 av 3
Den förre Tottenham-spelare Peter Crouch var minst sagt nöjd med att ha nätat mot gamla rivalen. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Det såg länge ut att sluta 1-1, men då klev lagkaptenen Robin Van Persie fram och avgjorde.
3 av 3
Det såg länge ut att sluta 1-1, men då klev lagkaptenen Robin Van Persie fram och avgjorde. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Arsenal såg ut att gå mot ett nytt poängtapp. Då dök lagkaptenen Robin Van Persie upp från ingenstans och avgjorde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Enkel uppgift

Arsenal må ha fått en nästintill usel start på årets Premier League. Men när det kluriga, försvarsstarka Stoke kom på besök talade det mesta för "Gunners". Inte nog med att man inför mötet hade tre raka hemmavinster i ryggen, just Stoke brukar dessutom passa Arsenal som handen i handsken - åtminstone på hemmaplan:

2011: Arsenal-Stoke 1-0

2009: Arsenal-Stoke 2-0

2009: Arsenal-Stoke 4-1

LONDON. Arsenals säsongsinledning har varit allt annat än lyckad. När självaste Arséne Wenger är ifrågasatt i supporter-kretsar, då vet man att något inte står rätt till i den anrika klubben från norra London. Men hemma på Emirates Stadium är laget starkt, så pass starkt att ett lurigt Stoke avfärdades utan besvär.

Taggade hemmalirare inledde matchen med full frenesi och utdelningen kom fullt rättvist i den 27:e matchminuten. Nyförvärvet Gervinho tackade för Aaron Ramseys fina instick genom att mycket elegant brösta med sig bollen och slå in ledningsmålet.

Ex-fiende kvitterade

Men en snabb replik skulle komma, och det av en bekant herre på 2.01 centimetrar. Den förre Tottenham-fienden Peter Crouch kunde forcera in kvitteringen från nära avstånd tio minuter innan pausvilan.

Matchen såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat, men med dryga kvarten kvar att spela dök han - som så många gånger förr - upp från ingenstans och avgjorde matchen.

Van Persie stor matchhjälte

Lagkaptenen Robin Van Persie dunkade in sitt sjunde mål för säsongen. Framspelad av målskytten Gervinho.

Det åttonde kom tio minuter senare, också det på assist från Gervinho. Ett mål som blev matchens sista och Arsenal kunde vinna matchen med 3-1

Vinsten innebär att Wenger får lite mer andrum samt att "Gunners" kliver upp på en sjundeplats i tabellen med fyra vinster, en oavgjort och fyra förluster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela