Onsdag 8 Dec
Stockholm

Barcelona stirrade fiaskot i vitögat - red ut stormen utan att glänsa

Messi fortsatt mållös på bortaplan i La Liga.
Messi fortsatt mållös på bortaplan i La Liga. Foto: Juan Manuel Serrano Arce

FC Barcelona har fortsatt svårt på bortaplan, så även denna kväll då nykomlingarna från Granada stod för motståndet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GRANADA. Nykomlingarna Granada CF ställdes mot dvärggiganterna från Katalonien. Lionel Messi, Xavi och de andra skulle i vanlig ordning göra precis som de ville med sina motståndare, men än gång visade sig Blaugrauna sig inte från sin bästa sida så fort de lämnat Camp Nous trygga gräsmatta, något som blivit ett stort orosmoln för mästarna under årets säsong.

Under tisdagskvällen lyckades rida ut stormen mot Granada, men det det var med nöd och näppe. Xavi gav bortalaget ledningen genom ett lyriskt vackert mål i den 33 minuten. Därefter tog det stopp. Efter målet längtade Barcafansen efter magi från Messi.

Någon sådan fick de aldrig uppleva. En sådan magi kan han endast producera på sin egen hemmaarena. Av de tio mål den lille argentinaren stått för i årets upplaga av den spanska ligan, har Messi inte lyckats trycka in bollen på bortaplan. Så blev fallet även denna kväll.

Men man kallas inte "tidernas bästa lag" utan att kunna rida ut stormar mot nykomlingar. Matchen slutade 1-0 för Blaugrauna, som fortfarande är obesegrade i ligan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela