Kaká satte 2-0-målet.
1 av 3
Kaká satte 2-0-målet. - Foto: Angel Navarette
Men det var Karim Benzema som öppnade målskyttet.
2 av 3
Men det var Karim Benzema som öppnade målskyttet. - Foto: Angel Navarette
Real Madrid sänkte Villarreal med tre snabba mål redan i den första halvleken.
3 av 3
Real Madrid sänkte Villarreal med tre snabba mål redan i den första halvleken. - Foto: Angel Navarette/AP/SCANPIX

Real Madrid mosade Villarreal - på 25 minuter

Ny målexplosion i den första halvleken av Real Madrid.


MADRID. Förra lördagen bombade Real Madrid in fyra mål borta mot Malaga i de första 45 minuterna. I kväll exploderade ligatvåan igen - och sänkte toppkonkurrenten Villarreal med tre blixtsnabba mål redan i den första halvleken.

– Vi måste alltid försöka att bli bättre och alltid utvecklas, säger mittfältsgeneralen Xabi Alonso till Canal Plus efter matchen.

Hemmafansen behövde inte heller vänta särskilt länge innan de fick se Karim Benzema spräcka nollan. Endast sex minuter hade passerat när den franske anfallaren besegrade den förre Real-keepern Diego Lopez. Målet var dessutom Benzemas fjärde den här säsongen.

Minuterna därpå var det dags igen för Real Madrid. Den här gången var det Kaká, som verkligen har kommit igång efter förra säsongens stora skadehelvete, som nätade. Angel Di Maria avslutade målskuttet efter dryga halvtimmen när han - snyggt serverad av Benzema - enkelt kunde lägga in 3-0 bakom den chanslöse bortamålvakten.

– Vi har inget annat val än att fortsätta att vinna. Det är vår väg till framgång, säger Alonso.

Inte serieledare

Men trots att både Barcelona och Real Madrid vann sina senaste matcher, är det inte någon av dem som är serieledare. I stället är det lilla Levante som toppar La Liga med sina 23 poäng efter nio omgångar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.