1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Ligakollen: Premier League

Med tio matcher spelade tar Nyheter24 tempen på den största ligorna i Europa. Först ut Premier League.


Tabellen

Toppen

1. Man City      10, 36-8, 28

2. Man United    10, 27-12, 23

3. Chelsea       10, 23-15, 19

---

4. Newcastle      9, 12-6, 19

---

5. Tottenham      9, 18-14, 19

6. Liverpool     10, 14-10, 18

7. Arsenal       10, 20-21, 16

 

Botten

17. Wolverhampton 10, 9-17, 8

---

18. Blackburn     10, 13-23, 6

19. Bolton        10, 13-27, 6

20. Wigan         10, 6-17, 5

LONDON. "Cash is king": I alla fall om man granskar den engelska ligatabellen - för såhär långt har allting funkat för Manchetser City. Ägaren Sheikh Mansour har miljarder som du har tusenlappar och agerade "15-åring-som-spelar-FM" inför säsong och köpte stjärnor som Samir Nasri, Sergio Aguero och Gael Clichy. Tränare Roberto Mancini tackade och tog emot - och fixade biffen. Nio segrar på tio matcher, mest gjorda mål i ligan och 6-1 mot United på Old Trafford visar på en sak - City skojar inte.

PREMIER LEAGUE - UTROPSTECKENA SÅHÄR LÅNGT

Nykomlingarna: Bortsett från Queens Park Rangers har nykomlingarna ganska anonyma spelartrupper - men det är lag och såhär långt har det räckt till för att undvika bottenplaceringarna, det har faktiskt räckt till någorlunda stabila mittenpostitioner: 8) Norwich, 10) Seansea och 12) QPR. Med det sagt - det är mycket tveksamt om alla tre håller sig där uppe säsongen ut.

Bottentrion: De tre Premier League-lagen som har tappat flest spelare utan att ersätta dem, ja de ligger också i botten. För Wigan och Blackburn ser det ut att bli en mörk säsong som kan krönas med degradering - men Bolton måste kunna höja sig och undvika nedflyttning. 

Frälsaren: Robin van Persie stannade i Arsenal när alla andra drog och har på egen hand lyft The Gunners upp i tabellen. Tre mål senaste mot Chelsea och holländaren leder skytteligan. 

Genombrottet: Förra säsongen gick det segt för spelaren som värvades för över 300-miljoner kronor, men i år har det lossnat för Edin Dzeko som har börjat betala av för den skyhöga transfersumman.

Överraskningen: Newcastle går oväntat bra och har ännu inte förlorat, även ifall man inte spelar den roligaste fotbollen - på nio matcher har det bara blivit tolv framåt - å andra sidan - har man bara släppt in sex.

Psykot 1:  Joey Barton har hunnit med mycket på de tio omgångarna som har gått. Först förstörde han Gervinhos debut, sen gjorde han sig omöjlig i Newcastle - och flyttade istället till Queens Park Rangers.   

Psykot 2: När Mario Balotelli dör finns det nog med händelser och vinklar för både en, två, tre dokumentärfilmer. Den här säsongen har han mer eller mindre sprängt sin lägenhet, konkurrerat ut Carlos Tevez, sänkt United och flörtat med Serie A... Bråkat med Mancini, blivit polare med Mancini och visat årets skönaste t-shirt som målgest med texten: "Why always me?"

Citatet: "Han ser ut som en utomjording" - Joey Barton om Gervinhos frisyr.

Utropstecknet: Mannen (pojken) som har Diego Armando Maradona som styvfarsa, Sergio Aguero har trots sin klena fysik imponerat stort med hattrick i debuten, en bärande roll i City och placering högt upp i skytteligan.   

Nyförvärvet: Den engelska vanan trogen fick Manchester United betala oerhört mycket pengar för Aston Villas Ashley Young. Men smakar det så kostar det och nog har det smakat - Young har onekligen levererat och rundar sin försvarare match efter match.

Trenden: Manchester United kommer återigen gör en ny säsong där de slåss på alla fronter - och med årets nyförvärv kan de fixa det lika som förra säsong. Red Devils har rekryterat engelsmän och utan den kulturella barriären att ta sig över har Jones, Cleverly, Welbeck och kompani levererat direkt.

Svensken: Sunderlands spel har hackat betänkligt men nyförvärvet Sebastian Larsson har levererat direkt. Under Steve Bruce ledning har "Seb" fått en roll så påminner om den David Beckham hade i United - en hårt jobbande mittfältare på kanten som med sin känsliga höger servar lagkamraterna - och gör egna drömmål.

Säsongens "njaaaa": Liverpool har i inledningen blandat och gett. I ena sekunden ser de ut som som självklara ligasegrare med Luis Suarez som skyttekung. För att sen följa upp det med anonyma insatser med Andy Carroll, som inte får ordning på sina fötter, på topp.

"The Special One": Är ett epitet som Mourinho-lärjungen Andre Villas-Boas får vänta på. Senaste blev det förlust med 5-3 i Londonderbyt mot Arsenal och kanske blir det inte guldstrid i år för den nye portugisen.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.