Marco Reus har blommat ut till en världsspelare under de senaste åren. Nu rycker självfallet Bayern München i den talangfulle tysken.
1 av 3
Marco Reus har blommat ut till en världsspelare under de senaste åren. Nu rycker självfallet Bayern München i den talangfulle tysken. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Bundesliga kallas med rätta, en av världens mest publikvänliga ligor.
2 av 3
Bundesliga kallas med rätta, en av världens mest publikvänliga ligor. - Foto: Sascha Schuermann/SCANPIX
Mario Gomez, ett uttropstecken utan dess like.
3 av 3
Mario Gomez, ett uttropstecken utan dess like. - Foto: Kerstin Joensson/SCANPIX

Ligakollen: "Bundesliga, har gått om Serie A"

Nyheter24 djupdyker ner i Bundesliga, som är den mest publikvänliga serien i Europa - både på läktaren och på teveskärmen.


Tabellen:

1 Bayern München - 25

2 Schalke 04 - 21

3 Dortmund - 20

4 Werder Bremen - 20

5 Mönchengladbach - 20

6 Stuttgart - 18

7 Hannover - 18

8 Bayer Leverkusen - 17

9 Hoffenheim - 16

10 Hertha Berlin - 16

11 FC Köln - 16

12 Wolfsburg - 13

13 Kaiserslautern - 12

14 Nürnberg -12

15 Mainz 05 - 9

16 Hamburger SV - 9

17 Augsburg - 8

18 Freiburg - 7

Den tyska ligan låg länge nere för räkning i de skandinaviska medierna. Var och varannan kanal med äganderätten till tevesändningarna pushade med; "Se världens bästa publikliga". Men spelet låg aldrig på par med de tre övriga. Bayerns Münchens startelva kunde lekmännen droppa i sömnen, de övriga lagen låg i ett töcken. Fram till nu.

Nu har ligan exploderat. Den har tagit oss med storm. Den har förvandlat tidigare fördomar mot tysk liberofotboll till ett spännande och, till synes, mer hederligt alternativ till Serie A.

Läget i serien

Tabelläget kan ni ta del av på egen hand. Dock bör det noteras att katolikerna från München toppar serien och att Schalke 04 har underordnat sig Huub Stevens idéer från förr.

Tabellen vittnar om en ovanlig stabilitet i toppen. Dortmund som gick och vann fjolårets upplaga av "världen bästa publikliga", hänger på i etablissemangets himmelrike. Att Borussia Dortmund ligger fem poäng efter FC Bayern trots förlupna succéturkar vittnar om en grym grund och sund värvningspolitik.

Dock finner vi den intressanta aspekten i botten. En botten, som toppas av Hamburger SV. Dock blir denna historia endast intressant om man tar med St Pauli i beräkningen.

Ni har alla hört talas om syndikalisterna från Hamburgs mindre polerade kvarter. Ni har hört att de stödjer sitt lag i ur och skur. Om de svartvita med Jolly Roger i hjärtat skulle ta klivet upp i maj, samtidigt som Hamburg faller ur, kan det endast jämställas med en flytt upp för Bajen samtidigt som både Djurgården och AIK faller ner till superettan.

Så stor är grannfejden mellan kvarteren i Tysklands största hamnstad.

Årets utropstecken (än så länge)

Mario Gomez stoltserar med. i ett förvisso urstarkt serieledande anfall, tolv baljor på elva matcher. Den hårfagre tysken tillika mångmiljontysken har gått från att vara ett träben av rang, till en världsanfallare med många ögon på sig. Ackompanjerad av Frank Ribery, Thomas Müller och de övriga går han från klarhet till klarhet - och ska således nämnas i diskussionen kring utropstecknen så här långt in på säsongen.

Årets genombrott

Marco Reus är 22-åringen som, tillsammans med ett glimrande Borussia Mönchengladbach, sensationellt positionerat sig på en gedigen femteplats i Bundesliga. Laget har byggt vidare på fjolårets fantastiska säsong.

I vanlig ordning, hänger Bayern Münchens scouter som hökar över Borussia-Park när nästa tyska talang tar sig fram i spaltmeterna. Gällande den spelskicklige tillika tungskjutande släpande anfallaren hänger de där med all rätt.

Säsongens flopp

Marcus Berg. Motivering överflödig, hemsidan säger allt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!