Söndag 28 Nov
Stockholm

Europa League-katastrof - nu räknar MFF med ingenting

Bortalaget lirade med en man mer - men mosade ändå Malmö.
1 av 4
Bortalaget lirade med en man mer - men mosade ändå Malmö. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Metalist Charkiv krossade MFF i Skåne.
2 av 4
Metalist Charkiv krossade MFF i Skåne. Foto: Göran Barkfors/SCANPIX
Det har gått riktigt dåligt för Malmö FF i Europa League.
3 av 4
Det har gått riktigt dåligt för Malmö FF i Europa League. Foto: Göran Barkfors/SCANPIX
Daniel Andersson hoppas på poäng.
4 av 4
Daniel Andersson hoppas på poäng. Foto: Göran Barkfors/SCANPIX

Malmö FF har ingen chans att gå vidare från gruppspelet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här sänds matchen

Det spelar ingen roll om Malmö FF vinner sina tre resterande matcher i Europa League-spelet. Laget kommer ändå att åka ut ur turneringen.

Tre raka förluster blev för mycket för MFF, som nu inte har någonting mer än hedern kvar att spela för.

Drabbningen drar igång klockan 21.00 och sänds på TV11.

MALMÖ/CHARKIV. Förra gången åkte de på en tung 1-4-förlust på hemmaplan trots att de spelade med en man mer under stora delar av matchen. Nu har Malmö FF lärt sig sin läxa mot Metalist Charkiv och jagar revansch mot ukrainarna - även om de inte räknar med någonting.

- Jag hoppas på någon poäng och i bästa fall även en seger. Men det här är kanske den svåraste matchen i hela gruppspelet, säger MFF-kaptenen Daniel Andersson till Nyheter24.

- Förhoppningsvis har vi lärt oss vår läxa från den förra matchen. Vi måste vara tajtare bakåt, vi är bättre förberedda och jag tror även att vi nu har fräscha ben, som kan hjälpa oss. Förra gången vi mötte dem hade vi spelat tre matcher på fem dagar, fortsätter han.

Europa League-äventyret blev verkligen inte en succéartad sådan. Laget pressade Austra Wien på Swedbank Arena, men det är den enda matchen där skåningarna har haft en chans. Och efter tre raka förluster finns det ingen chans för avancemang.

- Vi har haft det svårt och det ser självklart tungt ut inför det här mötet. Men vi vill göra en bra match och se det här som en chans att utvecklas lite och förhoppningsvis även vinna. Men de var ju väldigt duktiga i Malmö och de kommer säkert vara minst lika bra på hemmaplan.

Tycker du att Europa League-spelet har gått som förväntat?

- Nej, det tycker jag inte. Vi hade större förhoppningar än det här. Men hemma mot Austra Wien så borde vi ha vunnit... resultatet borta mot AZ Alkmaar var väntat. Och vi hade större förhoppningar hemma mot Metalis.

Varför har det gått så dåligt?

- Sätter man inte chanserna samtidigt som man släpper in för mycket, då förlorar man. Så vi måste vara vassare både bakåt och framåt. Men ibland är det väldigt små marginaler som avgör, som mot till exempel Wien. I de andra matcherna finns det dock ingenting att säga till om.

"Enkelt att sparka på svensk fotboll"

MFF satsade stort inför Europa League-spelet och värvade bland annat skyttekungen Mathias Ranégie, samtidigt som de behöll i stort sett alla lagets stjärnor.

Trots det åkte Malmö på tre tunga smällar och åkte ut ur Europa League med huvudet före. Tillfälligheter, menar Andersson, som inte tycker att man ska klanka ned på svensk fotboll.

- Nej, jag tycker inte det. Det är väldigt enkelt att stå och sparka på svensk fotboll, men man får inte glömma att vi slog Rangers. Vi har tyvärr inte lyckats bra i gruppspelet, men vi har ändå visat att vi kan spela.

Kommentera
Kopiera länk
Dela