Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Benzema tillbaka på sin gamla hemmaplanen

- 02/11/2011, 09:40 -
Real Madrid besegrade Lyon med klara 4-0 på Santiago Bernabeustadion.
1 av 3

Real Madrid besegrade Lyon med klara 4-0 på Santiago Bernabeustadion.

Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX

Cristiano Ronaldo väntas spela från start.
2 av 3

Cristiano Ronaldo väntas spela från start.

Karim Benzema återvänder till Stade de Gerland.
3 av 3

Karim Benzema återvänder till Stade de Gerland.

Angel Navarette/SCANPIX

Real Madrid gästar sitt gäckande spöke på Stade de Gerland. Kan Lyonfostrade Karim Benzema skjuta sina gamla lagkamrater i sank?

LYON. Han fostrades i Lyon och slog igenom på den franska jättens gräsmatta. Nu är Karim Benzema tillbaka med Real Madrid - redo för att en gång för alla sänka Lyon på Stade de Gerland.

– Förra säsongen lyckades vi få med oss en poäng härifrån, vilket var bra. Men den här gången vill vi skriva historia och vinna på Gerland. Det kommer att bli en het match och Lyon växer alltid när de ställs hemma mot Real Madrid, säger den franske anfallaren.

Kim Källström och övriga spelare i  Lyon hade inte mycket till chans att slå de vita marängerna i den spanska huvudstadsklubben. Den förre OL-liraren Benzema öppnade målskyttet efter 19 minuters spel - och sedan rullade det bara på för "Los Blancos". Det franska spöket skrämdes bort en gång för alla. Ett spöke som i flera år hade gäckat Real i Champions League-spelet och som alltid lyckades grusa marängernas Europa-drömmar varje gång de drabbade samman.

– Det är alltid speciellt för mig att återvända hit. Den här matchen kommer att bli väldigt viktig för alla och inte bara för mig, eftersom hela laget vill vinna, säger Benzema och fortsätter:

– Folket här känner mig väldigt bra, men jag ska försöka överraska dem.

Nu får Lyon ytterligare en chans att skaka om Real Madrid. Men frågan är om de fortfarande har musklerna nog för att utmana på riktigt.