Sergio Agüero måste få Shejk Mansours skrytbygge att lyfta.
1 av 3
Sergio Agüero måste få Shejk Mansours skrytbygge att lyfta. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Sergio Agüero.
2 av 3
Sergio Agüero. - Foto: JON SUPER/SCANPIXA
3 av 3
- Foto: Martin Rickett/AP/SCANPIX

Han ska sänka de gula ubåtarna

Sheik Mansours skrytbygge drar till byn Villareal där en viss gul ubåt huserar.


VILLAREAL. Det ekonomiska korthuset Manchester City har, om nu någon missat det, tagit England med storm och dominerar stort i Premier League. Men i Europas finrum har det dock gått desto tyngre för miljardbygget som knep gruppspelets första trepoängare mot Villarreal efter att Carlos Marchena gjort självmål och Sergio Agüero nätat i matchens allra sista sekund.

Samtidigt skakas "The Citiziens" av ett stort internt bråk mellan lagkaptenen Carlos Tevez och tränaren Roberto Mancini, som i stället tänker satsa på problembarnet Mario Balotelli när City gästar de gula ubåtarna.

– Mario har Champions League-erfarenhet efter sin tid i Inter och jag tror att han kommer att bli väldigt viktig mot Villarreal, säger den italienske tränaren inför onsdagskvällens möte.

Kan missa avancemang

På de inledande tre matcherna har City endast lyckats skrapa ihop fyra poäng. Laget ligger på en tredjeplats i grupp A och kan faktiskt i värsta fall missa avancemanget.

I stället är det gruppledaren Bayern München och italienska Napoli som ligger bäst till för att ta sig till nästa omgång.

– Självklart hade vi velat komma till den här matchen med fler poäng i bagaget. Men samtidigt så är det inte hela världen, säger mittbacken Micah Richards.

Han fortsätter:

– Vi kommer att komma till matchen med stort självförtroende och vi går för segern. Och om vi vinner, så kan det förändra allting i gruppspelet.

Villarreal illa ute

Men City lär inte få det enkelt borta mot Juan Carlos Garridos mannar, som fortfarande inte har plockat en enda poäng. Och även om lagets store stjärna Giuseppe Rossi är borta, så måste de börja göra mål om de vill rädda säsongens Champions League-äventyr.

Matchen börjar klockan 20:45 och sänds på Viasat Sport och Viasat Xtra 5.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.