Söndag 1 Aug
Stockholm

Zlatan berättar om Barçatiden: "Pep, du bajsar ner dig för Mourinho"

1 av 3
2 av 3
Till en början var allt frid och fröjd men sen skar det sig mellan de två genierna...
3 av 3
Till en början var allt frid och fröjd men sen skar det sig mellan de två genierna... Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic berättar sanningen om konfrontationen med Barcelona-tränaren i sin bok.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Zlatan provokationer

Synen på stjärnor i Italien och i Barcelona skilde sig rejält. I Italien blev stjärnor behandlade som stjärnor medans de i Barcelona i alla skulle uppföra sig och inte leva utsvävande. När Zlatan blev utfryst ställde han inte upp på det längre och bröt mot osynliga regler genom att komma till matchsamlingen i sin Enzo Ferrari istället för den Audi som alla andra spelare körde. Det var den första provokationen precis innan kriget började mot "Pep". Taget från Expressen.

MILANO. Han kom till Barcelona som en firad stjärna - men Zlatan Ibrahimovic övergång från Inter skulle sluta som ett fiasko. Synen på stjärnor i den italienska fotbollen skilde sig markant från Barcelonas, något som låg till grund för Zlatans utfrysning, skriver Expressen i dag och refererar till läckt material från den kommande boken: "Jag är Zlatan Ibrahimovic".

"Du har inga pungkulor"

Till en början var allting frid och fröjd. Zlatan gjorde mål i fem matcher i rad och avgjorde El Clásico. Men Lionel Messi vill inte spela på kanten och pratade med tränaren Josep "Pep" Guardiola som ändrade på taktiken. När svensken gjorde detsamma blev svaret ett annorlunda. Spanjoren började undvika Ibra, vägrade vara i samma rum och efter en petningen mot Villareal blev det för mycket Zlatan.

- Du har inga pungkulor, skrek han till tränaren i omklädningsrummet och fortsatte:

- Du bajsar ner dig för Mourinho.

Sen sparkade Zlatan ner en metallbox där Barcelona förvarade utrustning. Men Guardiola plockade bara ihop sakerna, svarade inte och utfrysningen fortsatte.

Ibrahimovic tycker då att tränaren är en "ynkrygg". Under sommaren värvade Barcelona sen David Villa. Zlatan Ibrahimovic ville stanna och förklarade det för Guardiola som svarade med:

- Det vet jag, men fråga är hur vi går vidare.

Det blev droppen för svensken som återvänder till Milan och italiensk fotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela