Söndag 18 Apr
Stockholm

Han spelar nästa säsong utan lön

Athletic Bilbaos storstjärna väljer att spela gratis 2009/2010.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Athletic Bilbaos 31-årige yttermittfältare Joseba Exteberria är inne på sin fjortonde säsong i den helbaskiska klubben. Under åren 1997-2004 var han bofast i Spaniens landslag, och fortfarande är han en av sin klubbs bästa spelare. På en presskonferens i dag berättade han att han bestämt sig för att lägga av efter nästa säsong – och att han kommer att spela sitt sista år i klubben gratis.

– Det jag ville göra mitt sista år som proffs är att inte ta ta ut någon lön, som tack för hur klubben uppträtt mot mig under alla dessa år – och framför allt som tack för den värme jag har känt från folket, säger Joseba Exteberria.

Exteberria, som spelade VM 1998 och EM 2000 och 2004, började faktiskt karriären hos Athletics ärkekonkurrenter Real Sociedad. Där hann han bara spela sju matcher innan Athletic köpte honom.

Athletics ordförande Fernando Garca Macua betecknar Exteberrias gest som "näst intill unik i fotbollsvärlden". Andra liknande exempel är när Romas mittfältare Damiano Tommasi valde att spela en säsong med lärlingslön 2005/2006.

– Från klubbens sida saknar vi ord för att tacka för den här gesten, säger Macua till Deia.

Se Exteberria meddela sitt beslut:

Se målkavalkad med Exteberria:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela