Gareth Bale gav Tottenham ledningen i den första halvleken.
Gareth Bale gav Tottenham ledningen i den första halvleken. - Foto: Tom Hevezi/SCANPIX

Londonderbyt blev en makalös historia

Tottenham lyckades besegra Fulham efter en sanlös kavalkad mot Brad Friedel i Spursmålet.

Matchfakta:

Fulham: Självmål (57').

Tottenham: Gareth Bale (10'), Aaron Lennon (46'), Jermaine Defoe (94').

LONDON. När man tänker på Londonderbyn går tankarna ofta till Tottenham mot Arsenal och Chelsea mot Fulham. Men under söndagen spelade Spurs mot Fulham från sydvästra London i en drabbning som innehöll två fullständigt olika ansikten.

Under den första halvleken fick vi se ett Tottenham som dominerade likt ett klassiskt mästarlag mot ett rätt håglöst Fulham. Dock fick de aldrig någon vettig utdelning trots Aaron Lennons dominans på högerkanten. Det enda Spurs fick ut av första halvlek var ett mål från den ack så hajpade walesaren Gareth Bale.

Fulham ryckte upp sig

Den andra halvleken blev däremot en helt annan historia. Vi fick se ett vilt kämpande Fulham, som måste fått en rejäl utskällning av den tidigare Tottenhamtränaren Martin Jol. Helt plötsligt flög Damien Duff fram längs med vänsterkanten. Steve Sidwell höll ställningen i mitten. Men, olycligtvis för publiken på Craven Cottage, stod en viss 40-åring i bortalagets mål.

Vid ställningen 2-0 till bortalaget påbörjades en sällan skådad kavalkad mot Tottenhams straffområde. När domaren blåste av matchen hade Fulham 20 skott mot mål, men endast som ett gick in. Ett mål som tillskrevs ett självmål. Och det ska Spursfansen tacka sin amerikan mellan stolparna för.

Brad Friedel ordnade nästan på egen hand tre poäng åt de för dagen lilaklädda Tottenham. Efter en sanslös anstormning från Fulhams sida lyckades den gamle amerikanen med ett gäng makalösa räddningar. Räddningar som senare bäddade för Jermaine Defoes matchavgörande 3-1-mål.

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.