Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arsjavin för otränad för Premier League

Sport | 03/03/2009 09:31

Arsenals nye supervärvning är inte i närheten av matchform.

När Andrej Arsjavin äntligen blev klar för Arsenal var det många som trodde på storverk direkt. Men efter några veckor med "Gunners" så står det klart att den lille tsaren har långt kvar till toppformen från EM förra sommaren. Mot Fulham i helgen spelade han ändå 90 minuter, men det var ett rent helvete om man får tro på 27-åringen själv.

– Fulham var en tuff match för mig, sa ryssen i går enligt rysk media.

– Redan innan första halvlek var slut kändes det som att jag skulle spotta ut lungorna. I andra kunde benen helt enkelt inte bära mig.

Arsenals franske tränare Arsene Wenger har byggt sitt lag runt hög tempo och löpningar utan boll. Nya spelare brukar ha svårt att hitta rätt. Något Arsjavin förstått.

– Vi förstår inte varandra än. I Zenit visste de var de skulle springa för att få tillbaka bollen. I Arsenal måste vi jobba ganska mycket för att få den förståelsen.

– I de första matcherna försöker jag spela enkelt för att minimera misstagen. Jag måste vänja mig vid en ny typ av fotboll och nya lagkamrater innan jag börjar spela mitt eget spel, säger han till

Redan i kväll har han chansen att spräcka målnollan när Arsenal ställs mot West Bromwich Albion på The Hawthorns. Och alla Gunnersfans hoppas nog på lite magi från ryssen för att dränka måltorkan. Arsenal har hela fyra 0-0-matcher bakom sig. Klubben jagar fjärdeplacerade Aston Villa som har sex poäng till godo. Kan man inte göra mål mot WBA så blir det nog inga fler mål under säsongen. WBA är sist i ligan, släppt in hela 14 mål på de fem senaste matcherna och är det lag som har överlägset sämst målskillnad i Premier League. Det kan bli en galen kväll.

Det kommer nog dröja ett tag innan Arsjavin är så här bra igen

Skrivet av: