Tisdag 19 Okt
Stockholm

Ancelotti skyller allt på Ronaldinho

"Om man inte svettas på träning är det svårt att prestera".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Carlo Ancelotti är Milans Pater familias och hans ord gäller. "Mister" har sedan han tog över "Rossoneri" i början av säsongen 01/02 tagit klubben till tre Champions Leaguefinaler, vunnit Serie A och när laget var som bäst spelade man kanske den vackraste fotbollen i Europa. Men det var då det. Dagens Milan är ett föråldrat och hopplöst gäng som missat Champions League, åkt ut ur Uefacupen och sedan några veckor tillbaka i stort sett gett upp alla tankar på att vinna Serie A.

"Talang räcker inte"

Förlusten mot Sampdoria i söndags vara bara en i raden av motgångar som Milan stött på de senate åren. Ancelottis tidigare så säkra plats som manager för Milan sägs vara på väg att tas ifrån honom. Nu gör den italienske gentlemannen något så ogentlemannamässigt som att skylla allt på en spelare - Ronaldinho.

– Spelare som Ronaldinho baserar allt på talang. Jag har tränat många spelare av den typen och majoriteten av dem tror att talang räcker. Det är inte sant, säger Ancelotti och fortsätter:

– I den moderna fotbollen är det mycket svårt att glänsa i matcher om man inte har en bra fysisk status och inte jobbar hårt på träningarna, säger han till den franska månadstidningen So Foot.

"Spelar som en junior"

Ronaldinho har sedan några år tillbaka ökat i vikt och sett ut att vara allmänt ointresserad av att återigen utnämnas till världens bäste spelare. Trots hans usla säsonger i Barcelona valde Milan att köpa över brassen. Det har i efterhand visat sig ha varit ett beslut som gick emot Ancelottis önskningar och att det istället var ägaren Silvio Berlusconi som ville ha den slitne bolltrollaren.

Nu är hans fast med en spelare som beter sig som en superstjärna men spelar som en junior.

Har svårt med juniorer

Just juniorer är något Ancelotti har haft svårt med under åren i Milan. Yngre spelare har sällan fått chansen att slå sig in i laget, den franske mittfältaren Yoann Gourcoff är ett praktexemplar. Han hade extremt svårt att hävda sig i konkurrensen om de fem mittfältsplatserna, men har sedan flytten till Bordeaux varit franska ligans bäste spelare. Men det är skillnad på Italien och Frankrike menar Ancelotti.

– När han var hos oss spelade han alldeles för mycket för sig själv och inte för laget. Han är utan tvekan en mycket bra spelare men hade ett mentalt problem och kroknade direkt.

De senaste dagarna har pressen i Milan varit på jakt efter Ancelottis huvud. Hans tid verkar vara över och enligt italiensk media så har tidigare Milanstjärnan Frank Rijkaard redan erbjudits jobbet till nästa säsong.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela