1 av 4
Barcelona krossade Real Zaragoza. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Den lille argentinaren var briljant när Barça vann.
2 av 4
Den lille argentinaren var briljant när Barça vann. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
David Villa fastställde slutresultatet.
3 av 4
David Villa fastställde slutresultatet. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Real Zaragoza-lirarna vädjar om offside medan Lionel Messi firar.
4 av 4
Real Zaragoza-lirarna vädjar om offside medan Lionel Messi firar. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Barça krossade Zaragoza - efter två offsidemål?

Barcelona mosade Real Zaragoza med 4-0.

BARCELONA. Real Zaragoza stod upp bra i 43 minuter - sedan krossade Barcelona gästerna med 4-0.

Hemmalaget tog genast hand om taktpinnen och pressade gästerna, som knappt fick låna bollen, hårt tillbaka. Det var därför inte heller så konstigt att Barça tog ledningen redan efter 18 minuters spel genom mittbacken Gerard Piqué.

Offsidemål?

Det rödblårandiga storlaget fortsatte att attackera och gav inte bortalaget särskilt mycket utrymme att andas. Och strax innan pausvilan skulle Barcelona få utdelning igen, sedan Cesc Fabregas hittat fram till en misstänkt offsidestående Lionel Messi. Argentinaren tackade och satte 2-0 bakom bortamålvakten Roberto.

Barça, som inför lördagens omgång låg tre poäng bakom serieledaren Real Madrid, trummade vidare i den andra halvleken. Men gästerna var faktiskt nära att få till ett reduceringsmål främst tack vare de sylvassa lirarna Juan Carlos och Angel Lafita. Carles Puyol - även han misstänkt offside - dödade dock gästernas hopp med 3-0-målet knappt tio minuter in i andra halvlek, innan inhopparen David Villa till slut nickade in matchens sista mål.